15 Ιουλίου 2014

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι στη Δυτική Ελλάδα στο επίκεντρο συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα



Άμεση συνεργασία με τους μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στα όρια και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ώστε να προχωρήσει ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει κάνει και ήδη υλοποιείται, όσον αφορά την μελισσοκομία στην περιοχή μας, αλλά κυρίως να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχει συνεχώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων μελισσοκομίας στη Δυτική Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Παραγωγής Γιώργος Αγγελόπουλος.
Οι μελισσοκόμοι ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη πως κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα προβλήματα, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της ραγδαίας μεταβολής του καιρού. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να τραφούν τα μελισσοσμήνη και έτσι η παραγωγή τους να μειώνεται με περαιτέρω επιβάρυνση του κόστους για τους ίδιους αλλά και με ζητήματα στην ποιότητα του προϊόντος.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως θα παρέμβει ώστε να ενισχυθούν οι μελισσοκόμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ τους ζήτησε να καταθέσουν στην Περιφέρεια τεκμηριωμένες προτάσεις, κυρίως, για την ενίσχυσή τους μέσω ΕΛΓΑ αλλά και για την διεκδίκηση δημιουργίας Μελισσοκομικών Κέντρων στη Δυτική Ελλάδα από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ).
 «Η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής για τη χώρα µας αλλά ειδικότερα και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια και τα βήματα που υλοποιούμε είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Για την άρση των προβλημάτων που υπάρχουν γενικότερα στην παραγωγική διαδικασία και για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» υπογράμμισε κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Μάλιστα, οι μελισσοκόμοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για τη σημαντική προσπάθεια που έκανε πριν λίγο καιρό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε με ειδικές ημερίδες σε αρκετές πόλεις να ενημερώσει τους μελισσοκόμους, αλλά και όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο, τονίζοντας πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους ίδιους να βρίσκουν πάντα «ανοικτή την πόρτα» σε μια Περιφέρεια, όπως γίνεται εδώ, κάτι που δεν συναντάται συχνά, όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου