13 Αυγούστου 2015

Ένα ασθενοφόρο για Λευκάδα-Πάλαιρο-Πλαγιά-Καστό

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες που έστειλε αναγνώστης στοlefkadatoday.gr που έδειχναν ένα αυτοκίνητο κλούβα να μεταφέρει έναν ασθενή αφού το ένα και μόνο ασθενοφόρο που υπάρχει για όλο το νησί.
Μέχρι ωστόσο να δοθεί εντολή να έρθει το ασθενοφόρο από την Πρέβεζα, θα είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και έτσι μεταφέρθηκε ο ασθενής με κλούβα για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, ανέφερε στον Prisma 91,6 ο πρόεδρος Εργαζομένων των ΕΚΑΒ στην 7η περιφέρεια Πέτρος Βασιλείου, ο οποίος και ήταν γνώστης του εν λόγο περιστατικού.

Ποια είναι η κατάσταση στην Λευκάδα έναν δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό;
Η Λευκάδα είχε τρεις αποσπασμένους οδηγούς από Αθήνα οι οποίοι και επέστρεψαν στην βάση τους, ήρθε και ένας από τις Σέρρες για να συμπληρωθεί μιαβάρδια 24ωρη με τον ίδιο να αναφέρει ότι περιμένουν με τον νέο διαγωνισμό που θα γίνει να ξεμπλοκαριστούν άτομα για το νησί.
Ο κύριος Βασιλείου ανέφερε ότι στον διαγωνισμό που θα γίνει δεν συμπεριλαμβάνεται η Λευκάδα για να ενισχυθεί ο τομέας γνωρίζοντας ότι με ένα ασθενοφόρο είναι πολύ δύσκολο να καλυφτεί ένας τουριστικός προορισμός.
Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο καλύπτει όλο το νησί, Πλαγιά-Πάλαιρο και τον Κάλαμο και όλα αυτά με μία βάρδια!!!!
Σε πολλές περιπτώσεις συνδράμει η Πρέβεζα η οποία διαθέτει μόλις δυο…και εξυπηρετεί με δυσκολία τις γύρω περιοχές καθώς είναι πολύς ο κόσμος λόγω τουρισμού.
Όσον αφορά τα ασθενοφόρα που είναι παρκαρισμένα ο κύριος Βασιλείου διευκρίνισε ότι δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ καθώς έχει μόνο τρία τα υπόλοιπα ανήκουν, στο νοσοκομείο, ωστόσο το Νοσοκομείο δεν μπορεί να έχει δικούς του οδηγούς καθώς έχουν ενταχτεί στο ΕΚΑΒ από πέρυσι και οδηγοί έχουν μόνο τα Κέντρα Υγείας.!!!
Τυπικά όπως αντιλαμβανόμαστε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας δεν έχει την ευθύνη καθώς το ΕΚΑΒ δεν είναι αρμοδιότητα του. Ωστόσο όταν δεν μπορεί να κρατήσει ένα περιστατικό και πρέπει να το στείλει στην Πρέβεζα, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη καθώς θα πει στον ταλαιπωρημένο πολίτη ότι το ΕΚΑΒ είναι αλλουνού αρμοδιότητα.
Παράλογο..άρα σε αυτή την χώρα λογικό, καθώς ποτέ δεν κοιτάξαμε την ουσία αλλά τα όρια των ευθυνών και πώς να πετάξουμε το μπαλάκι από επάνω μας.
Το θέμα της Υγείας και στην Λευκάδα προσφέρει πλούσια δημοσιογραφική τροφή, ωστόσο επιλέγουμε να μένουμε στην ενημέρωση του κόσμου, με ψυχραιμία και ρεαλισμό καθώς δεν μπορούμε να αγνοούμε μια πραγματικότητα που ταλαιπωρεί δεκάδες συμπολίτες μας!

Από www.lefkadatoday.gr
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου