11 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκαν οι 4οι "Διάλογοι Γονέων"

Ένα ταξίδι «μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας» με τον π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη
4η συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» στο Σύβρο και στη Λευκάδα
Ήταν ένα ταξίδι εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ένα ταξίδι «μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας», όπως ήταν ο τόσον εύγλωττος τίτλος της ομιλίας που πραγματοποίησε στην Ιερά Μητρόπολή μας ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Ψυχίατρος και Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ήταν πολλοί οι γονείς που ανταποκρίθηκαν για τέταρτη φορά φέτος στην πρόσκληση της τοπικής μας Εκκλησίας και συνάχθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Σύβρου το πρωί της Κυριακής, 7 Φεβρουαρίου 2016 και στην «Καταφυγή», στην πόλη της Λευκάδας, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον έμπειρο και κατηρτισμένο ομιλητή, αλλά και μεταξύ τους γύρω από την αγωγή των παιδιών τους, καταθέτοντας προβληματισμούς και δεχόμενοι υπεύθυνες τοποθετήσεις.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι συνεχείς μετακινήσεις των παιδιών, καθώς μεγαλώνουν, ανάμεσα στις παιδικές και τις εφηβικές συμπεριφορές, με τις χαριτωμένες στιγμές και τις εντάσεις που κάθε ηλικία κρύβει. Οι γονείς καλούνται να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των παιδιών για αγάπη και σεβασμό της ελευθερίας τους, φροντίδα και στήριξη διακριτική, υπεύθυνη στάση και σταθερότητα.
Και στις δύο συναντήσεις συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος, ενώ οι «Διάλογοι Γονέων» στη Νότια Λευκάδα πραγματοποιούνται πάντοτε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Μαραντοχωρίου και Βασιλικής.
Σε άλλο χώρο υπήρχε δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, φροντισμένη και ενδιαφέρουσα, ώστε να μπορούν απερίσπαστοι οι γονείς να συμμετέχουν στο διάλογο.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Μπόγρη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, με θέμα: «Ταξιδεύοντας μεταξύ παιδικότητας και εφηβείας».

Λευκάδα, 11 Φεβρουαρίου 2016

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου