12 Σεπτεμβρίου 2012

Bρώμικο το 38% των καταστημάτων στην Αιτωλ/νία!

Έντομα στους χώρους μαγειρείων και εστιατορίων, ληγμένα τρόφιμα, , αλλοιωμένα προϊόντα και βρωμιά σε υψηλά ποσοστά διαπιστώθηκαν ευρέως στην Αιτωλ/νία. Τι δείχνουν τα στοιχεία των ελέγχων της Διεύθυνσης Υγείας. 

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις εκατοντάδες παρατυπίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που κατέγραψαν οι ελεγκτές το τελευταίο διάστημα. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τον Ιούνιο από κλιμάκια των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. 
Πρόκειται για ελέγχους που κατά κανόνα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό να εξακριβωθεί η εφαρμογή των προβλεπόμενων από τον νόμο υγειονομικών διατάξεων. Οι έλεγχοι εστιαστήκαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών, όπως: Δραστηριοτήτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καταστήματα παρασκευής και προσφοράς τροφίμων και ποτών, τυποποίησης και διάθεσης τροφίμων και ποτών, αποθήκες χονδρικής ή λιανικής συντήρησης και διακίνησης τροφίμων ή και ποτών και λοιπών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος). 
Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δεκάδες επιχειρήσεις, όπου διαπίστωσαν πάρα πολλές παραβάσεις. 
Τα στατιστικά δε στοιχεία για τους ελέγχους που έγιναν τους μήνες Ιούνιο έως και Αύγουστο σοκάρουν , αφού το 38% των καταστημάτων βρέθηκαν βρώμικα ,το 45% σχεδόν καθαρά και μόνο το 17% απόλυτα καθαρά. 

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου