25 Σεπτεμβρίου 2012

Τα πάντα για τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Σε μια πολύ όμορφη βραδιά στη Βόνιτσα, παρουσία πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκε στο αίθριο του Δημαρχείου Ακτίου-Βόνιτσας, το καινούριο ενδιαφέρον βιβλίο, των Βαγγέλη Κουτιβή και Γιώργου Μπαρμπαρούση: «Πόλεις και χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας». 

Το βιβλίο που εξέδωσε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας περιλαμβάνει 23 πόλεις, χωριά και οικισμούς, όπως: Βόνιτσα, Κατούνα, Πάλαιρο, Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, Άγιο Νικόλαο Κατούνας, Αετός, Άκτιο, Αχυρά, Βάτος, Βούστρι, Δρυμός, Θύρρειο, Κομποτή, Κωνωπίνα, Λουτράκι Κατούνας, Μοναστηράκι, Παλιάμπελα, Περατιά, Πλαγιά, Πωγωνιά, Σκλάβαινα, Στενό και Τρύφου, σε 320 σελίδες, με πλούσιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.


Η εκδήλωση ξεκίνησε μέσα σε μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα, με Χαιρετισμό του Δημάρχου Νίκου Σολδάτου ο οποίος τόνισε ότι το βιβλίο αποτελεί μνημείο ιστορίας, φωτογραφικής ξενάγησης και πολύτιμου καθρέπτη 320 σελίδων αξιόπιστου υλικού.  
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας Παναγιώτης Κοντός, είχε τον κύριο λόγο στο συντονισμό της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, προλόγισε την εκδήλωση και έδωσε το λόγο στους ομιλητές:


-Ο Αλέξης Ζήρας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, ο οποίος κατάγεται από την Βόνιτσα αναφέρθηκε στο καταπληκτικό υλικό του βιβλίου, το οποίο αποτελεί μια παρακαταθήκη για το γενέθλιο τόπο μας. 
-Η Μαρία Αγγέλη, Φιλόλογος-λογοτέχνης με τη λεπτομερή και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση υψηλού επιπέδου καθήλωσε το κοινό και παρέθεσε λεπτομέρειες για όλα τα χωριά τονίζοντας ότι το βιβλίο απεικονίζει τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, της ιστορίας, του πολιτισμού, της λαογραφικής και φυσικής ομορφιάς.


-Ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης με γλαφυρότητα εξήρε το έργο, των συγγραφέων Βαγγέλη Κουτιβή και Γιώργου Μπαρμπαρούση και μίλησε με θερμά λόγια για το υπό παρουσίαση βιβλίο, αλλά και τους δημιουργούς του. 
Παίρνοντας τελευταίοι το λόγο οι συγγραφείς, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Βαγγέλης Κουτιβής ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη διοργάνωση της παρουσίασης, τους εκλεκτούς επισκέπτες ανώνυμους και επώνυμους και τους ομιλητές. 
Να επισημάνουμε ότι οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση, παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει τον χειμώνα στην Αθήνα. 


Προβολή ντοκυμαντέρ με θέμα «Πόλεις και χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας». 
Αμέσως μετά την Παρουσίαση του βιβλίου, προβλήθηκε ντοκυμαντέρ με την επιμέλεια της «Αμφικτιονίας Ακαρνάνων» με θέμα τις Πόλεις και χωριά του δήμου Ακτίου Βόνιτσας», το οποίο άρεσε ιδιαίτερα και χειροκροτήθηκε θερμά μετά το τέλος της προβολής από τους παρευρισκόμενους. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι: Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, η Βουλευτής Νίκη Φούντα, ο πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης του Δήμου Θανάσης Κασόλας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου

ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS
ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου