2 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ – Α.Ο. ΠΑΛΑΙΡΟΥ 1-0

Γράφει ο Μπαλατσούρας Αποστόλης
Την δεύτερη ήττα και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1 – 0, γνώρισε η Πάλαιρος από τον Ερμή Καναλίου στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της β΄ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας. 





Η ομάδα της Παλαίρου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 8΄ λεπτό της αναμέτρησης έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ με τον Κουρκούτα Παναγιώτη, το σούτ του οποίου απέκρουσε εκπληκτικά ο τερματοφύλακας του Καναλίου. Στο 26΄ λεπτό ο Μετσόλη Χρήστος έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 42΄ λεπτό ο Κατσαμπίρης Κώστας με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε ξανά την μπάλα ελάχιστα άουτ. Και ενώ όλοι περίμεναν να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με μηδέν παθητικό, η ομάδα του Καναλίου (από το πουθενά) με πολύ ωραίο σούτ του Νο 11 μέσα από την μικρή περιοχή έγραψε το 1-0. Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια μαγική εικόνα καθώς η ομάδα του Καναλίου με μία μόνο ευκαιρία προηγούνταν στο σκόρ αντιθέτως με την Πάλαιρο που και κατοχή μπάλας είχε και ευκαιρίες είχε αλλά επίσης και ανικανότητα στο να εκτελέσουν οι παίχτες της ένα σωστό φάουλ από τα έξι που κέρδισαν λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του πολύ καλού τερματοφύλακα του Ερμή Καναλίου.





Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάλαιρος μπήκε ξανά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, μόνο που η ομάδα του Καναλίου ήταν καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο. Το γκολ που πέτυχαν με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου τους έδωσε ενέργεια και με πολύ σφιχτή άμυνα και σωστό στήσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο κατόρθωναν να κρατούν την Πάλαιρο μακριά από την εστία τους. Παίζοντας μάλιστα άριστα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων έχασαν μοναδικές ευκαιρίες στο 55΄, στο 60΄ και στο 70΄λεπτό να κλειδώσουν την νίκη τους. Η Πάλαιρος ειδικά στην φάση του 55΄ έμεινε ζωντανή χάρη στον τερματοφύλακα της Κουνάβη Στάθη που απέκρουσε ανεπανάληπτο τετ – α- τετ. Μετά το 75΄λεπτό η ομάδα της Παλαίρου κατασκήνωσε μέσα και έξω από την περιοχή του Ερμή Καναλίου προσπαθώντας να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Σε αυτά τα τελευταία λεπτά η αγωνία χτύπησε κόκκινο και χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες για γκολ, με αποκορύφωμα την φάση του 94΄ λεπτού που ο επιθετικός της Παλαίρου και ενώ είναι μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα, στην προσπάθεια του (θέλω να πιστεύω) να τον περάσει, κατόρθωσε να γυρίσει προς την δική του εστία και να χαθεί μια μοναδική ευκαιρία για το γκολ της ισοφάρισης. 





Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά της αναμέτρησης. α) Η Πάλαιρος έχασε αυτόν τον αγώνα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχασε τον αγώνα από την Κατούνα Λευκάδας. Δηλαδή με γκολ στο 45΄ λεπτό και με φάση που δημιουργήθηκε από αράουτ. β) Ο τερματοφύλακας του Ερμή Καναλίου χάρη στη υπέροχη στροφή του επιθετικού της Παλαίρου στην φάση του 94΄λεπτού και τις δικές του αποκρούσεις, κατόρθωσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του για τέταρτο αγώνα και να μην έχει δεχτεί ακόμη γκολ στο πρωτάθλημα. γ) Δεν νομίζω να συμβεί σε άλλον αγώνα να δούμε τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να είναι περισσότεροι από τους οπαδούς των γηπεδούχων και φυσικά για το τέλος κράτησα το στατιστικό των εκτελεσμένων φάουλ για την ομάδα της Παλαίρου. Είναι δυνατόν, φιλοξενούμενη ομάδα να έχει κερδίσει τόσα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή (σε κάθε πιθανή και απίθανη θέση) και να μην μπορεί να εκμεταλευθεί ούτε ένα?????

Υ.Γ.: Άραγε, η ομάδα του Ερμή καναλίου όταν έχει τόσους λίγους οπαδούς τώρα που είναι πρωτοπόρος, πόσους θα έχει όταν δεν θα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα??




1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα με τους φιλάθλους του Ερμή εμφανίστηκε από τότε που ξεκίνησε η ανακατασκευή του γηπέδου Καναλίου, έτσι αναγκάστηκε η ομάδα του Ερμή να παίζει σε "ξένο" γήπεδο το οποίο απέχει 7 Χλμ. από το Κανάλι (κατά συνέπεια 14Χλμ πήγαινε-έλα), συν τις άλλης ότι η ομάδα του Ερμή έρχεται από μια απογοητευτική χρονιά που στοίχισε την πτώση της στο ΄Β τοπικό.
    Φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα μας σε όλους τους τομείς και το νέο γήπεδο (εντός του Καναλίου) με φυσικό χόρτο θα είναι έτοιμο στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου χάρις στις προσπάθειες του απερχόμενου και νέου Δ.Σ., έτσι ολοκληρώνεται μια προσπάθεια πολλών ετών να γυρίσει η ομάδα μας στην φυσική της έδρα και να πείσουμε τον κόσμο με τις εμφανίσεις μας να έρθει στο γήπεδο για να απολαύσει ένα ποδοσφαιρικό μεσημεράκι.
    Θέλει κόπο, θέλει χρόνο και μεράκι, ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή