12 Δεκεμβρίου 2015

Η θέση του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ βουλευτή Λευκάδας για αεροδρόμια και δημοψήφισμα

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα φαίνεται να βρίσκει επιτέλους το δρόμο της. Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, αρκετές παλινωδίες, ανερμάτιστες δηλώσεις και αριστερές κορώνες, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - Ν.Δ.)  ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
    
   Καλώ την κυβέρνηση να επιδείξει αυτή τη φορά τη δέουσα σοβαρότητα και να επιταχύνει τις διαδικασίες έτσι ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ξεκινήσουν οι επενδυτές να εκσυγχρονίζουν τα αεροδρόμια, να βελτιώνουν τις εγκαταστάσεις τους και οι τοπικές οικονομίες να δουν άμεσα τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν.
    Αυτή τη φορά δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε συμφέροντα που βολεύονται από τη σημερινή άθλια εικόνα των αεροδρομίων να εμποδίσουν την ανάπτυξη. 
     Νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της εμπορικής και τουριστικής κίνησης, αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας, είναι τα μόνα που θα προκύψουν από την υλοποίηση της επένδυσης. Οι ενδοοικογενειακές έριδες και κόντρες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αφορούν.
 
     Αυτό το διάστημα επιχειρείται από συγκεκριμένους κύκλους μια απέλπιδα προσπάθεια διακοπής της επένδυσης.       Επικεφαλής φαίνεται να έχει τεθεί,δυστυχώς, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Με αίωλα δημοψηφίσματα μέσω διαδικτύου (!) επιχειρεί να πείσει  τους επτανήσιους, στερώντας την ευκαιρία ανάπτυξης του τόπου μας.
      Παραβαίνει ο κ. Περιφερειάρχης κάθε νόμιμη διαδικασία, μη λαμβάνοντας υπόψιν τους νόμους του ελληνικού κράτους και το εθνικό συμφέρον. Συγκριμένα: Στο άρθρο 216  του Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων (όπως αυτό εξακολουθεί να ισχύει) ουδόλως υπάρχει αναφορά σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και μάλιστα περιγράφεται πως "σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες".
    Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά ο κ. Περιφερειάρχης περιλαμβάνει στο «δημοψήφισμά» του και το αεροδρόμιο του Ακτίου! Προφανώς δεν έχει κατανοήσει ότι αυτό υπερβαίνει τα όρια  της  χωρικής του αρμοδιότητας.
       Τα ελληνικά αεροδρόμια είναι αρμοδιότητας της γενικής κυβέρνησης και ασκείται εθνική πολιτική για την λειτουργία και αξιοποίησή τους. Πρώτο λόγο έχουν τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας. Προφανώς έχει μπερδέψει τις αρμοδιότητες της περιφέρειας με αυτές της γενικής κυβέρνησης  ο κ. Περιφερειάρχης. 
      Θυμίζω, τέλος, ότι τα Επτάνησα ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό το 1864 και δεν αποτελούν «χαλιφάτο» κανενός.  Είμαστε περήφανοι γι ´ αυτό. Καλό θα ήταν ο κ. Περιφερειάρχης να ασχοληθεί με θέματα της αρμοδιότητάς του, δίνοντας λύση στα χρονίζοντα προβλήματα των νησιών μας. 
     Ας φροντίσει, για παράδειγμα, να επιταχυνθούν τα έργα αποκατάστασης που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στη Λευκάδα. 
       Ο λαϊκισμός και οι δήθεν αγωνιώδεις κραυγές για «ξεπουλήματα»,  που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν την Ελλάδα και δεν της επιτρέπουν να πάει μπροστά ήρθε η ώρα να τελειώσουν. 

11/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου