5 Δεκεμβρίου 2015

Η Μακρυνεία και ο Ορεινός όγκος του Δήμου Αγρινίου δεν πρέπει να μείνουν χωρίς αστυνόμευση

Είναι προφανές ότι η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Α.Τ. Γαβαλούς και Α.Τ. Αγίου Βλασίου με την σχεδιαζόμενη συγχώνευσή των αρμοδιοτήτων τους στο Αγρίνιο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αστυνόμευση της περιφέρειας του δήμου μας.

Τα οργανικά κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες και η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή αυξάνονται δραματικά ενώ η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα.
Η ανασφάλεια των συμπολιτών μας διαρκώς διογκώνεται νιώθοντας  απροστάτευτοι από το έγκλημα.
Οι ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.
Τα περιπολικά καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά ενώ η  επιχειρησιακή ετοιμότητα των επιμέρους υπηρεσιών φθίνει καθημερινά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστυνομικών.
Ταυτόχρονα οι διαρρήξεις και οι ληστείες έγιναν καθημερινότητα ακόμη και στα χωριά. Η ασφάλεια πρωτίστως της ζωής αλλά και της περιουσίας των πολιτών τελεί σε άμεση διακινδύνευση. Παράλληλα παρατηρείται μια απαξίωση του θεσμού της δημόσια τάξης μη κατανοώντας την σημασία της Αστυνομίας στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματός μας.
Χρειάζεται αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας των πολιτών με τους θεσμικούς φορείς ελέγχου του εγκλήματος.
Δεν λείπουν φυσικά φαινόμενα όπου οι  κάτοικοι πολλές φορές σε απόγνωση αυτο-οργανώνονται δημιουργώντας ομάδες αυτοπροστασίας. Η αυτοδικία κατά αυτόν τον τρόπο αρχίζει να υποκαθιστά το κράτος.

Σε κάθε περίπτωση, η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών ασφάλειας!
Φωτάκης Φ. Βασίλειος

Δημοτικός σύμβουλος  Δ. Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου