15 Δεκεμβρίου 2015

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Χρήστου Γερ. Σιάσου: «Κάστρα της Ορθοδοξίας - Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας»

«ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» 
(Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας) 
Το νέο βιβλίο του Καθηγητή-Συγγραφέα κ. Χρήστου Γερ. Σιάσου
   Σε καιρούς χαλεπούς, ο αγαπητός φίλος  συγγραφέας, πρώην Λυκειάρχης, κ. Χρήστος Γερ. Σιάσος, τόλμησε να «φυτρώσει» μέσα στις καρδιές μας  το νέο του βιβλίο με τίτλο: "ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" (Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας)
     Στο θεάρεστο και ψυχωφελές αυτό νέο του βιβλίο, αποτυπώνεται  η ιστορία των  Ιερών και Ευλογημένων χώρων λατρείας που είναι οι Ιερές Μονές, τα Εξωκκλήσια, τα Σπήλαια και τα παρεκκλήσια του Νομού μας.
     Η βαθειά του πίστη και ο σεβασμός προς τα Εκκλησιαστικά δρώμενα του τόπου μας, τον ώθησαν στη συγγραφή του παρόντος βιβλίο, όπως και των προηγούμενων βιβλίων του, με πρωτότυπη πάντα θεματολογία.
 
     Δύσκολο έργο, χρειάστηκε χρόνο και κυρίως κόπο για να συγκεντρωθεί και να ταξινομηθεί όλο αυτό το υλικό των 280 σελίδων. Θα συμβάλλει όμως σημαντικά στην «πνευματική οικοδομή» όλων των αναγνωστών του και κυρίως θα μας οδηγήσει μέσα από τον θρησκευτικό τουρισμό στα μοναστήρια του τόπου μας.Εμείς, να συγχαρούμε το κ. Χρήστο Σιάσο, και να του ευχηθούμε να συνεχίσει να γράφει και να μας «φωτίζει» με τέτοιες πρωτοβουλίες.
      Ο πνευματικός αυτός καρπός,  που έρχεται μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο, θα πρέπει να προστεθεί στις βιβλιοθήκες των ανθρώπων του τόπου μας και όχι μόνο,  να αποτελέσει τον «οδοδείκτη» για τις επισκέψείς μας στους Ιερούς αυτούς χώρους, μέσα από την τοπική Εκκλησία και σιγά-σιγά, να τους καταστήσουμε ζωντανά κύτταρα μιας αρμονικής συμπόρευσης με το παρόν και το μέλλον μας.
       Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και ο αναγνώστης «γεμίζει» με πλήθος γνώσεων που πρέπει να γνωρίζει κάθε χριστιανός, κληρικός και λαϊκός, για τα μοναστήρια μας. Επίσης, έρχεται να καλύψει με ουσιαστικό τρόπο ένα μεγάλο κενό στη θρησκευτική-εκκλησιαστική  βιβλιογραφία του τόπου μας.
     Όπως γράφει ο συγγραφέας, το καθένα από τα μοναστήρια έχει τη δική του θέση μέσα στη φύση και ο κάθε προσκυνητής γίνεται πολύ φιλικός μαζί του κυρίως τις ώρες της εκκλησιαστικής λειτουργίας. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται τα απαραίτητα προς ενημέρωση τηλέφωνα των Ιερών Μονών.
      Φίλε  Χρήστο, σ΄ ευχαριστούμε που μας χάρισες όλη αυτή την πνευματική τροφή. Θερμά συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μας, να ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σου, και καλή συνέχεια στις επόμενες εκδόσεις σου.Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πάντα αξιέπαινες.  

Θ.Μ.

-Το βιβλίο διατίθεται από τον κ. Χρήστο Σιάσο, κιν. 6972706793 και  e-mail,siasoschristos@mail.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου