28 Δεκεμβρίου 2015

Προσκλήσεις για Έργα Έρευνας & Καινοτομίας για τις ΜΜΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στο άνοιγμα δύο Προσκλήσεων Υποβολής και την προδημοσίευση ακόμα μίας για έργα Έρευνας και Καινοτομίας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) της Δυτικής Ελλάδας προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων «MANUNET II» και «INCOMERA».

Η προδημοσίευση της πρόσκλησης είναι στο πλαίσιο της Δράσης 1.b.1.2-a «Ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης & καινοτομίας σε τομείς προτεραιότητας της RIS3» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η συγκεκριμένη πρόσκληση αφορά την ενίσχυση ΜμΕ αλλά και συνεργατικών σχηματισμών τους για τη διενέργεια ερευνητικών και καινοτομικών έργων στους τομείς της RIS3: «Μικροηλεκτρονική» (περιλαμβανομένων των εφαρμογών ενσωματωμένων συστημάτων και καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής) και «Προηγμένα υλικά». Το πλήρες κείμενο της προδημοσίευσης βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο σύνδεσμο http://www.pde.gov.gr/gr/projects/espa2014-2020.html, ενώ για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Άρη Μαμασιούλα (2613611417, amamasioulas@mou.gr).
Επίσης, στο πλαίσιο του έργου MANUNET II άνοιξε η Κοινή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το έτος 2016 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 17η Μαρτίου 2016. Το έργο MANUNET II αφορά στη «Στήριξη των ΜΜΕ σε μια νέα κατεύθυνση στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας πάνω σε νέες διαδικασίες, ευέλικτα βιομηχανικά συστήματα και στη βιομηχανία του μέλλοντος» και αποτελεί μια συντονισμένη δράση 26 Ευρωπαίων Εταίρων (18 μελών, 6 συνδεδεμένων μελών και 2 συνδεδεμένων παρατηρητών) που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πλαίσιο 7 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αφορά στην προώθηση της βιομηχανικής έρευνας σε περιφερειακό επίπεδο με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την καθιέρωση νέου Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας σε αυτόν τον τομέα. Οι προτάσεις για την Α΄ Φάση Αξιολόγησης μπορούν να υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας του έργου (www.manunet.net) μέχρι τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) της 17ης Μαρτίου2016. Στην ιστοσελίδα του έργου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά όλα τα έντυπα υποβολής των προτάσεων. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τον κ. Άρη Μαμασιούλα (2613611417, amamasioulas@mou.gr).

Τέλος, στο πλαίσιο του έργου INCOMERA άνοιξε η Κοινή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το έτος 2016 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 17η Μαρτίου 2016. Το έργο INCOMERA είναι μια κοινή δράση συντονισμού και υποστήριξης 21 διαφορετικών διαχειριστικών αρχών περιφερειακής ή εθνικής χρηματοδότησης, ειδικά αφιερωμένη στις Νανοεπιστήμες, Νανοτεχνολογίες, Υλικά και νέες Τεχνολογίες Παραγωγής. Οι προτάσεις για την Α΄ Φάση Αξιολόγησης μπορούν να υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας του έργου (www.incomera.eu) μέχρι τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) της 17ης Μαρτίου2016. Στην ιστοσελίδα του έργου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά όλα τα έντυπα υποβολής των προτάσεων. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τον κ. Νίκο Θωμόπουλο (2613611405, nthomopoulos@mou.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου