11 Δεκεμβρίου 2015

Η Αστυνομία για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε Αιτωλ/νία και Λευκάδα

-Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα
-Συνελήφθησαν εννέα συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 37χρονος αρχηγός της οργάνωσης
Τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν, κατείχαν, καλλιεργούσαν, νόθευαν, μετέφεραν και εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνης και κάνναβης). 
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν κατασχεθείπολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, ένα θαλάσσιο σκάφος, όπλα, περισσότερα από (8.000) ευρώ, πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τη παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (140.000) ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή, καλλιέργεια, νόθευση, μεταφορά και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι απότοκος πολύμηνων ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους. 

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (10.12.2015) το απόγευμα, σε Αγρίνιο και Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εννέα (9) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25, 29, 30 37, 37, 41, 50, 56, και 60 ετών. 
Σε βάρος των συλληφθέντων για την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, της μεταφοράς, της κατοχής, της νόθευσης, της καλλιέργειας, και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, της πρόληψης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της παράνομης οπλοκατοχή
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη έναν 27χρονο ημεδαπό, μέλος επίσης της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, ο όποιος πριν έξι μήνες περίπου, είχε συλληφθεί στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης, και του όποιου η παράνομη δράση μετά τη σύλληψη του τεχνηέντως είχε αδρανοποιηθεί. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-05-2015: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για κατοχή ναρκωτικών.)
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 68χρονος ημεδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν (30) γραμμάρια κάνναβης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας (32) ακόμα ατόμων, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δεκαμελής εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση (διαφορετικά μέλη προμήθευαν, καλλιεργούσαν και μετέφεραν τα ναρκωτικά, άλλοι τα νόθευαν και τα διέθεταν προς πώληση ενώ άλλοι επιτύγχαναν την νομιμοποίηση εσόδων και τη νομιμοφανή διακίνηση χρημάτων από την παράνομη δράση της οργάνωσης).
Αναλυτικότερα:

 
 O 37χρονος, ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είχε διαμοιράσει τους ρόλους στα μέλη και οργάνωνε τόσο την εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, όσο και την καλλιέργεια ναρκωτικών σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον συντόνιζε την μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της οργάνωσης στους τοξικομανείς στην Αιτωλοακαρνανία και την Λευκάδα.

Ο 41χρονος ο οποίος ήταν αδερφός του αρχηγού της οργάνωσης νόθευε,συσκεύαζε και διαμοίραζε τις ναρκωτικές ουσίες, τόσο στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης όσο και απευθείας σε αγοραστές.

Ο 56χρονος, είχε μεταξύ άλλων, το ρόλο του καλλιεργητή κάνναβης και μάλιστα είχε συλληφθεί φέτος τον Αύγουστο για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών στο Πράντικο Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν κατασχεθεί περισσότερα από (400) δενδρύλλια κάνναβης και περίπου μισό κιλό της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. (ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: 22-08-2015: Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στο Πραντικό Αιτωλοακαρνανίας και 12-09-2015: Συνελήφθη ο καλλιεργητής της φυτείας κάνναβης που είχε εντοπιστεί στο Πράντικο Αιτωλοακαρνανίας.)

Ως μια ακόμα περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση, αναφέρεται ότι τα μέλη της, φέτος τον Ιανουάριο, στο Αγρίνιο, είχαν προμηθεύσει με ποσότητα κάνναβης, τριμελή οικογένεια ημεδαπών (56χρονος πατέρας, 48χρονη μητέρα και 26χρονος υιός), οι οποίοι είχαν συλληφθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 10-01-2015: Συνελήφθη τριμελής οικογένεια ημεδαπών στο Αγρίνιο για διακίνηση ναρκωτικών.) 

Τα μέλη της οργάνωσης, υπό τη καθοδήγηση του αρχηγού, συναντιόντουσαν σχεδόν καθημερινά και οργάνωναν τη δράση τους, ενώ για τις συνομιλίες τους λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που άνηκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς και κωδικοποιημένη φρασεολογία, προκειμένου να δυσχεράνουν το αστυνομικό έργο.

Παράλληλα, προέβαιναν στην νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, δικαιολογώντας την αγορά οχημάτων, σκάφους αναψυχής και ακινήτου, εγγράφοντας αυτά στην ιδιοκτησία εταιρείας ανακύκλωσης.

Από τις έως τώρα έρευνες, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων τα εξής :

• (4) πολυτελή αυτοκίνητα
• (2) φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης,
• (7) μοτοσικλέτες,
• (1) θαλάσσιο σκάφος,
• (2) κυνηγετικά όπλα,
• (1) μαχαίρι,
• (8.000) ευρώ και (700) λέκε Αλβανίας,
• (22) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και (32) κάρτες sim.

Επιπλέον, ο 37χρονος αρχηγός της οργάνωσης έχει απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές Αρχές και στο παρελθόν για κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις ναρκωτικών, και για υπόθεση εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ και υπόλοιπα μέλη έχουν απασχολήσει για κακουργηματικές παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τα ναρκωτικά.

Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει περίπου (30) κιλά κάνναβης, μισό κιλό κοκαΐνης, ενώ το παράνομο περιουσιακό τους όφελος εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (140.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.


Από http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου