7 Δεκεμβρίου 2015

Δράσεις και ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον ιό του AIDS

«Η γνώση και η πρόληψη μπορούν και σώζουν ζωές». Αυτό είναι το μήνυμα που μετέδωσε μέσα από δράσεις η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς, για την ενημέρωση του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με τον ιό του HIV/AIDS, με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκε και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και τον Σύλλογο Υγείας και Περιβάλλοντος του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, στέφθηκε με επιτυχία.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και προχωρά σε στοχευμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών για ευαίσθητα θέματα υγείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμμετέχουν όλοι στην σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για τη μάστιγα του AIDS» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγιναν ενημερώσεις στη σπουδαστική κοινότητα από κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας, τα οποία ταξίδεψαν με την Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Πύργου, Αμαλιάδας, Αιγίου, Πατρών, Μεσολογγίου, Αντιρρίου), ενώ παράλληλα εξετάστηκε μεγάλος αριθμός σπουδαστών με «checkpoint» με τη συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
Μεγάλη επιτυχία είχε και η Ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον ιό του HIV/AIDS» που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Αργύρη, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας ανέπτυξαν σημαντικά θέματα, όπως Επιδημιολογικά δεδομένα για το AIDS (κ. Δετοράκης, υγιεινολόγος), Τι πρέπει να ξέρει ο καθένας μας για το AIDS (κ. Πάνου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών), ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα είχε και η βιωματική ομιλία-παρέμβαση του στελέχους της «Θετικής Φωνής» κ. Αν. Παπάζογλου.
Το κοινό συμμετείχε ενεργά στην συγκεκριμένη ημερίδα, ενώ έγιναν παράλληλες συζητήσεις με τους ομιλητές και παρεμβάσεις εκ μέρους των ακροατών.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σκιαδαρέσης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, η κυρία Παυλοπούλου, Dr Ψυχολογίας - υπεύθυνη Παρεμβάσεων στην κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Θεοδωρόπουλος, ιατρός –Παθολόγος - πρώην Διευθυντής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, η Παρθενόπη Τσέλιου, εκπρόσωπος του Κέντρου Αναφοράς AIDS κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου