14 Δεκεμβρίου 2015

Αντίθετη με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να μην εφαρμοστεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί και να αποφασιστούν πολιτικές για την ενίσχυση του κλάδου, ζήτησε από το βήμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εκφράστηκε ένα καθολικό «όχι» στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί από τους φορείς του παραγωγικού κόσμου, βουλευτές και Περιφέρειες, με τον κ. Μπράμο να μεταφέρει τη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα σημειώνοντας πως για την Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί στρατηγικό στόχο η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον πρωτογενή τομέα μέσα από την υιοθέτηση φιλόδοξων πολιτικών και δράσεων, καθώς και στην παροχή κινήτρων, και όχι μέσα από την αύξηση της φορολογίας.
«Πρέπει να ενισχυθεί η αγροτική συλλογικότητα και αλληλεγγύη, καθώς και να δοθούν ευκαιρίες υγιούς επιχειρηματικότητας, με ενίσχυση της μεταποίησης και τυποποίησης. Είναι ανάγκη να εξευρεθούν οι πολιτικές και οι μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες και οι οινοποιοί θα συμμετάσχουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που μαστίζει τη χωρά μας, αλλά να διατηρηθεί το κόστος παραγωγής χαμηλό, ώστε το ελληνικό κρασί να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τα εισαγόμενα και τα οινοποιία να αποτελέσουν πυρήνες οικονομικής ανάπτυξης» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Και κατέληξε ο κ. Μπράμος καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει την άμεση αναπτυξιακή δύναμη ενάντια στην κρίση, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδιασμού ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου