16 Δεκεμβρίου 2015

Σκληρή Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ για τον ξυλοδαρμό του Δασοφύλακα στην Κανδήλα

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Δασοφύλακα Αμφιλοχίας από Λαθροϋλοτόμο στην Κανδήλα Ξηρομέρου, ο Σύλλογος Δασοφυλάκων Αποκεντρωμένης Δ/σης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων νήσων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν την πλήρη συμπαράστασή τους στον συνάδελφό τους  πού  υπέστη  την άνανδρη αυτή επίθεση, ζητάνε τη σύλληψη  και  την παραδειγματική τιμωρία του δράστη,καθώς και την υποστήριξη της πολιτείας, στον αγώνα πού κάνουν καθημερινά για υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του δασικού πλούτου.  
Αναλυτικά: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ Δ/ΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
       
ΠΑΤΡΑ 16-12-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Περιστατικό επίθεσης κατά συνάδελφου Δασοφύλακα, αυτή την φορά στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας, έρχεται να προστεθεί στα τόσα καθημερινά περιστατικά βίας πού αντιμετωπίζουν οι δασοφύλακες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
   Στην Τ.Κ. Κανδήλα του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας στις 15-12-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00μ.μ. λαθροϋλοτόμος επιτέθηκε αρχικά φραστκά στον συνάδελφο δασοφύλακα, (γιατί εφαρμόζοντας τον Νόμο, του υπέβαλε μήνυση για παράνομη υλοτομία,) και στην  συνέχεια χειροδίκησε εναντίον του με συνέπεια να του προξενήσει εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος του και του προσώπου του.
     Ο συνάδελφος με την βοήθεια πολίτη που έτρεξε αμέσως στο σημείο κατάφερε να ξεφύγει από τον δράστη, και ενημέρωσε την υπηρεσία του καθώς  και το Α.Τ. Βόνιτσας γιά  βοήθεια.
    Ο ίδιος τραυματισμένος μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο Κ.Υ Βόνιτσας και έπειτα από τις πρώτες εξετάσεις μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γ. Νοσοκομείο Πρέβεζας.

  Το Α.Τ. Βόνιτσας μετά από εντολή του Κ. Διοικητή έστειλε κλιμάκιοαστυνομικών στην  περιοχή για την σύλληψη του δράστη στο πλαίσιο του  αυτοφώρου. 
      Η  σύλληψη του όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση  διότι ο δράστης έχει ξεφύγει στα Ακαρνανικά όρη, όπου διατηρεί όπως ενημερωθήκαμε στάνες.
   Το Δ.Σ. του συλλόγου μας αλλά και όλοι οι συνάδελφοι δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον συνάδελφό μας πού υπέστη την άνανδρη αυτή επίθεση.
    Οι δασοφύλακες επειδή τολμούν να κάνουν την δουλειά τους, χωρίς μάλιστα τα απαραίτητα εφόδια (υπηρεσιακά αυτοκίνητα, κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλεια τους, εκπαίδευση, τον απαραίτητο αριθμό υπαλλήλων σε κάθε οργανική μονάδα έτσι ώστε ποτέ κανένας να  μην επιλαμβάνεται μόνος του σε υπόθεσηδέχονται απειλές, εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς από κακοποιούς.
      Ζητάμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, καθώς και την υποστήριξη της πολιτείας, στον αγώνα πού κάνουμε καθημερινά για να βοηθήσουμε τον πολίτη αλλά και να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον.  
  
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος 
ΜΠΕΖΕΡΙΑΝΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ο Οργανωτικός Γραματέας και τύπου
ΠΑΤΣΗΣ Σταύρος  

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου