28 Δεκεμβρίου 2015

B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Ανακοίνωση για την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομικο τμημα κατουνασ
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την απόλυτη αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Αγίου Βλασίου, Γαβαλούς και Κατούνας. Θεωρούμε ότι με την κατάργηση των τμημάτων αυτών πολύ μεγάλες γεωγραφικά περιοχές μένουν ουσιαστικά χωρίς αστυνομική παρουσία με προφανείς επιπτώσεις για την ασφάλεια των κατοίκων αυτών των περιοχών και των περιουσιών τους.

Ιδιαιτέρως πρέπει να τονίσουμε το αίσθημα ανασφάλειας που αισθάνονται εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, αφού στις περιοχές αυτές λειτουργούν πολλά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με εκατοντάδες μαθητές να μετακινούνται καθημερινά και οι οποίοι μένουν χωρίς την παραμικρή προστασία. Επίσης το λειτουργικό και εκπαιδευτικό υλικό των σχολικών μονάδων που αποκτήθηκε με μεγάλο κόστος και με χρονοβόρες διαδικασίες από τις σχολικές κοινότητες  βρίσκεται έκθετο.
Οι εκπαιδευτικοί της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και απαιτούμε από την κυβέρνηση όχι μόνο την παραμονή των αστυνομικών τμημάτων αλλά και την αναβάθμιση τους.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                    
                   Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας
           

         Γιώργος Καραμητσόπουλος                                   Βασίλης Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου