8 Δεκεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ


Ψήφισμα συμπαράστασης της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» 
Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων καλεί τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τον λαό του Αγρινίου να συμπαρασταθεί στον αγώνα των καθαριστριών - καθαριστών, στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη και ώρα 10 πμ. στην πλατεία Παναγοπούλου (συντριβάνι), που κήρυξε η ομοσπονδία τους στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας. 

Το πρόβλημα της καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία έχει να κάνει με την υγεία των παιδιών μας. Το μεροκάματο των καθαριστριών- καθαριστών δεν μπορεί να αποτελεί φιλοδώρημα με μισθούς 250 και 300 ευρώ μηνιαίως, με σύμβαση αορίστου χρόνου και μερικής απασχόλησης. Για άλλες εργαζόμενες/ εργαζόμενους συμβάσεις εργολαβικού έργου και αμοιβή ανά αίθουσα των 25 και 30 ευρώ. Οι καθαρίστριες- καθαριστές δεν έχουν το δικαίωμα καμίας απουσίας, περίπτωση ασθένειας, μητρότητας. Το Υπουργείο Παιδείας τους αφήνει απλήρωτους και ανασφάλιστους τους συμβασιούχους έργου 200 και 300 ευρώ από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών- καθαριστών:
Να μην απαξιωθεί η καθαριότητα στα σχολεία.
Να καταβληθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση όλα τα δεδουλευμένα της φετινής χρονιάς. 
Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους που ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά 10%.
Να μονιμοποιηθούν όλες οι καθαρίστριες – καθαριστές.
Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 
7/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου