14 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για καθαρίστριες σχολικών μονάδων.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρεμενος τριανταφυλλου
15/12/2015
Δελτίο τύπου.
Θέμα: Ερώτηση  βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα και το  ιδιότυπο καθεστώς εργασίας των καθαριστριών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος κατέθεσαν  ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς τους κ.κ. υπουργούς: Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας , στην οποία επισημαίνουν, πως οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των σχολικών καθαριστριών  ανέδειξαν, για πολλοστή φορά, μια σειρά από ζητήματα, τα οποία η πολιτεία καλείται, να αντιμετωπίσει.
Οι εργαζόμενες, που έχουν στην ευθύνη τους την καθαριότητα των σχολικών αιθουσών, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενωμένες για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.
Τα κυριότερα από αυτά είναι το ιδιότυπο καθεστώς εργασίας, το ποσό και ο τρόπος πληρωμής  της εργασίας τους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, η μετατροπή από πλευράς υπουργείου Παιδείας όλων τωνσυμβάσεων έργου, που κυμαίνονταν  από 3μηνες έως 9μηνες κατά το παρελθόν, σε 10μηνες ήταν στην κατεύθυνση βελτίωσης του εργασιακού καθεστώτος. Όμως,  η μείωση από την υπηρεσιακή κυβέρνηση τωνανθρωποωρών (ΦΕΚ 2037/Β΄2015), από 15.396.480 του διδακτικού έτους 2014-2015 σε 13.856.832 για το διδακτικό έτος 2015-2016 καθώς και η αύξηση των συμβασιούχων σήμαινε  μείωση κατά 10% των συνολικών αποδοχών των καθαριστριών. Δηλαδή, «κόψιμο» ενός μηνιαίου μισθού από τους 10 συνολικά, που έχουν να λαμβάνουν  οι καθαρίστριες με τις δεκάμηνες συμβάσεις για το έτος 2015-2016.


Οι  βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν για το αν έχουν αποδοθεί από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τα συνολικά ποσά χρηματοδότησης, που προβλέπονταν για το   διδακτικό έτος 2014-2015 στις κατά τόπους σχολικές επιτροπές, για το αν προτίθενται οι αρμόδιοι υπουργοί και με ποιους τρόπους, να  αντιμετωπίσουν την μείωση για το διδακτικό έτος 2015-2016 κατά 10% του συνολικού ποσού της αμοιβής των καθαριστριών και τέλος  για το σχέδιο και τις προθέσεις  από πλευράς υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών στην κατεύθυνση  βελτίωσης του εργασιακού καθεστώτος των εργαζόμενων καθαριστριών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου