22 Δεκεμβρίου 2015

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

Αγρίνιο, 22 Δεκεμβρίου 2015
 Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μετά την τριετή επιτυχή διοργάνωσή του και στην Αιτ/νία [http://6digifestait.blogspot.gr καιwww.digifest.info] αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Για αυτό άλλωστε διοργανώνεται πλέον παράλληλα με το Αγρίνιο, τα δύο (2) τελευταία χρόνια τόσο στην Πάτρα όσο και από πέρυσι και στον Πύργο.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, με κοινή ημέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ώρα τηλεδιάσκεψης 11:00 όλων των πόλεων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώνεται για όλους του μαθητές από τους καθηγητές Πληροφορικής σε συνεργασία και με εκπαιδευτικούς και συμβούλους από άλλες ειδικότητες και φορείς της Αιτ/νίας.

Τα έργα δημιουργούνται από μαθητές στα μαθήματα  Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου και στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή!
Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα της έδρας τους, με την επισήμανση ότι η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο.
Επιπλέον προϋποθέσεις: 
(α) Σύντομη παρουσίαση (μέχρι 8 λεπτά) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο. 
(β) Παρουσία ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο χώρο της Έκθεσης για διάστημα 2-3 ωρών ώστε να προβάλλουν, να εκθέτουν και να επικοινωνούν το έργο τους στους επισκέπτες του φεστιβάλ 
(γ) Υπολογιστής του σχολείου όπου θα είναι εγκατεστημένο το ψηφιακό έργο. 
(δ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού για το έργο στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (για το Αγρίνιο http://6digifestait.blogspot.gr/) με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Η ανάρτηση πραγματοποιείται αυτόματα με την υποβολή της τελικής αίτησης συμμετοχής κατόπιν οδηγιών μας.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής (μόνοι τους ή σε συνεργασία με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων) οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν την φόρμα "Αρχική Υποβολή Ενδιαφέροντος Συμμετοχής : https://goo.gl/iV9FiQ" (για την πόλη του Αγρινίου) έως τις 29 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική αλλά θα βοηθήσει πάρα πολύ στην καλύτερη οργάνωση του φεστιβάλ.
Σε επόμενη ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να συμπληρώσουν την φόρμα «Τελική Υποβολή Ενδιαφέροντος Συμμετοχής» και αυτόματα θα γίνεται και ανάρτηση του υλικού του έργου στο τοπικό Ιστολόγιο του 6ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://6digifestait.blogspot.gr/), αφού πρώτα ελεγχθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Στο ιστολόγιο θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες ανάρτησης, που αφορούν στη συμπλήρωση της φόρμας και τη μορφή του υλικού που αναρτάται.
Η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, στις 14:30 – 15:30.

Όσοι θέλετε να καταθέσετε κάποια πρόταση για αλλαγή, βελτίωση του φεστιβάλ στείλτε email στο digifestaitnia@gmail.com.
Με εκτίμηση
Δρ. Σ. Παπαδάκης
Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου