30 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν μαθήματα χορού στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Κωνωπίνας και αποκτά ξανά νέα πνοή!

Πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη για την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου για ν’ ανακαινιστεί το εγκαταλελειμμένο Δημοτικό Σχολείο, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο, προκειμένου αξιοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο, ώστε να παραμείνει ζωντανό κύτταρο του χωριού, αλλά και του Δήμου μας γενικότερα, ήλθαν τα ευχάριστα μαντάτα από την γενέτειρά μας !
Συστάθηκε ήδη, με πρωτοβουλία της χωριανής μας και μέλους του Συλλόγου μας, κας Αθανασία Κάτρη- Μπαλάφα, χορευτικό Τμήμα για τα παιδάκια του χωριού μας, με έδρα το Δημοτικό μας Σχολείο!
Τα μαθήματα χορού ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ, σε μία από τις αίθουσες του ορόφου του Σχολείου, που ήταν σε καλύτερη κατάσταση και πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη διδασκαλία και τα δέκα τρία (13) παιδάκια που συμμετέχουν, υπό την καθοδήγηση της κας Αθανασίας Κάτρη - Μπαλάφα, φιλοδοξούν να αποκομίσου χρήσιμες χορευτικές δεξιότητες, ωφέλιμες για το μέλλον τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η χωριανή μας κα Αθανασία Κάτρη - Μπαλάφα προσφέρει τις γνώσεις και το χρόνο της αφιλοκερδώς, κάνοντας πράξη αγάπης προς τα παιδάκια του χωριού μας, αλλά παράλληλα, αρχίζει να φαίνεται η πρώτη σημαντική θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την ορθότητα της πρωτοβουλίας του Συλλόγου μας για το Δημοτικό μας Σχολείο.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου εκφράζει την ευαρέσκειά του και την αμέριστη υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, που αναβαθμίζει το μικρο - κοινωνικοπολιτιστικό γίγνεσθαι του χωριού μας και αναδεικνύει αξίες που χάθηκαν στο χρόνο!
Επιπροσθέτως, είναι έκδηλη η ικανοποίησή όλων των Κωνωπινιωτών, γιατί η πρωτοβουλία αυτή, δίνει ζωή και δημιουργία σ’ ένα σημαντικό χώρο για εμάς, εκ των περιστάσεων εγκαταλελειμμένο και απαξιωμένο, που όδευε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.
Είναι ελπιδοφόρο τουλάχιστον, που ακούγονται ακόμα παιδικές φωνούλες, έστω τις Κυριακές….στο χώρο του Δημοτικού μας Σχολείου!

Από http://konopinanews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου