Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, σε μια περίοδο που οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της επίθεσης της εργοδοσίας, θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.
Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, τα οποία η αντιεκπαιδευτική πολιτική και το ανταγωνιστικό σχολείο έχουν αναγάγει σε κομμάτι της εκπαίδευσης. Το σχολείο με τα πολυπληθή τμήματα που φτιάχνονται με κυβερνητικές αποφάσεις, χωρίς υποστηρικτικές δομές, δε φτάνει για να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών.
Βάζουν συνεχώς εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών του λαού. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν "κάνουν" όλα τα παιδιά για γράμματα. Πως η ολόπλευρη μόρφωση, η διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι, με στέρεες γνώσεις, αποτελεί ξεπερασμένη πολυτέλεια. Θέλουν να παραιτηθούν οι νέοι άνθρωποι από τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, για να αντιμετωπίσει αύριο τη ζωή του σαν εργαζόμενος. Με το βούρδουλα της λεγόμενης αξιολόγησης τα σχολεία θα κατηγοριοποιούνται σε «καλά» και «κακά». Θέλουν τα σχολεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, αναζητώντας πόρους για να επιβιώσουν και η γνώση τελικά να δίνεται ανάλογα με το “πορτοφόλι” του κάθε μαθητή.
Στο πλαίσιο αυτό, το Εργατικό Κέντρο, παλεύοντας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της ανεργίας, του εισοδήματος, της παιδείας, της υγείας και όλων των άλλων αναγκών των εργατικών οικογενειών, ανακοινώνει ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά παίρνει την πρωτοβουλία να οργανώσει δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές γυμνασίου-λυκείου παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών.
Είναι κατανοητό ότι δε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, γιατί ούτε σχολείο, ούτε φροντιστήριο είναι. Θα γίνει προσπάθεια να συγκροτηθούν τμήματα με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
Απευθύνουμε κάλεσμα επίσης και σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια στήριξης.
Μια πρώτη συνάντηση για το μάζεμα των συμμετοχών και τη διαμόρφωση του προγράμματος μαθημάτων θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου