14 Μαΐου 2011

«Πνίγουν» τα χρέη ΕΑΣ και ΤΟΕΒ Βόνιτσας.


Οικονομικό αδιέξοδο για τους δυο βασικούς αγροτικούς φορείς της Βόνιτσας. Τεράστιo το χρέος της ΕΑΣ στο ΙΚΑ, αδυναμία λειτουργίας στον ΤΟΕΒ. Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, η κατάσταση είναι δραματική, μετά και την δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων από το ΙΚΑ Λευκάδας, εξαιτίας χρεών που φτάνουν το 1,5 εκατομ. ευρώ!

Να σημειωθεί πως έχουν δεσμευτεί και περιουσιακά στοιχεία φυσικών προσώπων και συγκεκριμένα  όλων όσοι αποτέλεσαν μέλη της διοίκησης της Ένωσης από το 2000 μέχρι σήμερα, οπότε και δημιουργήθηκαν αλλά και «εκτοξεύτηκαν» οι οφειλές αυτές.
Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα η διοίκηση είναι να αποδεσμευτεί τμήμα της περιουσίας, ώστε να εκποιηθεί και να πληρωθούν οι οφειλές, μέσα και από μια ρύθμιση που θα επιδιωχθεί αφού μεγάλο μέρος του χρέους, προέρχεται από πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια, γιατί δεν πληρώνονταν οι εισφορές στο ΙΚΑ, και εδώ υπάρχει θέμα ευθυνών που θα πρέπει να αναζητηθούν.
Στον ΤΟΕΒ της Βόνιτσας τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, σε μικρότερη αναλογία ασφαλώς, που όμως και εδώ τα χρέη, δεν μπορούν να καλυφθούν.
Μερικές ημέρες πριν άγνωστοι αφαίρεσαν από το ΤΟΕΒ Βόνιτσας εξοπλισμό όπως καλώδια και ηλεκτρολογικό υλικό. Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει αδυναμία λειτουργίας του ΤΟΕΒ.
Μέχρι πρότινος το ΤΟΕΒ Βόνιτσας αντιμετώπιζε μεν τα δικά του προβλήματα όσον αφορά την παλαιότητα του μηχανικού εξοπλισμού της υπάρχουσας κατασκευής αλλά μπορούσε να λειτουργήσει. Μετά την κλοπή όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Μετά από την κλοπή και αφού κατατέθηκαν μηνύσεις κατά αγνώστων από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ, ζητήθηκε η βοήθεια από την δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας και από την Περιφέρεια.
Πέραν των ζημιών που θα πρέπει να αποκατασταθούν, υπάρχει και θέμα με οφειλές του ΤΟΕΒ, για αποζημίωση από εργατικό ατύχημα, που σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Οργανισμού, είναι δύσκολο να καταβληθούν.

ΑΠΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου