9 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Ένας πρωτότυπος Παραδοσιακός Ξηρομερίτικος γάμος, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 8 Μαΐου 2011, στον Ιερό Ναό προφήτη Ηλία στις Αχαρνές Αττικής. 

Ο γαμπρός Αχιλέας Φ. Νταγιάντας ο οποίος κατάγεται από το Αγράμπελο Ξηρομέρου και είναι χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών και η εκλεκτή της καρδιάς του Βασιλική Ταραβήρα,έκαναν τη διαφορά και έδωσαν ... Ξηρομερίτικο παραδοσιακό χρώμα στον πιο ξεχωριστό, έως σήμερα, θρησκευτικό γάμο! 
Ο γαμπρός και η νύφη που αγαπάνε πολύ τις ελληνικές παραδόσεις και τα ελληνικά ήθη και έθιμα, αμέσως μετά το γάμο βάπτισαν το γιο τους και του έδωσαν το όνομα: Φώτης και για να μπει ο μικρός αμέσως στο κλίμα της παράδοσης ήταν ντυμένος και αυτός παραδοσιακά.

Ευχές για βίο ανθόσπαρτο και συγχαρητήρια στους νεόνυμφους για τον υπέροχο παραδοσιακό γάμο, ώστε να μπορούμε να μιλάμε σήμερα και να λέμε ότι η παρούσα γενιά μπορεί να εγγυηθεί τη διάσωση και συνέχιση του λαϊκού μας πολιτισμού.
Ο γαμπρός ήταν ντυμένος με ανδρική παραδοσιακή φορεσιά (τσολιάς) και η νύφη με κεντημένη παραδοσιακή ενδυμασία με πολλά στολίδια καθώς και ταπαρανυφάκια με παραδοσιακές στολές τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών, αποσπώντας χαμόγελα και ευχές για «βίον ανθόσπαρτον»!

ΑΠΟ REPORTES ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου