15 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτη η ζήτηση για καπνό!

Το ρεπορτάζ του agriniopress.gr σχετικά με την πώληση χύμα καπνού από την Αιτωλ/νία, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον δεκάδων πολιτών ανά την Ελλάδα, που θέλουν να προμηθευτούν το προϊόν έστω κι αν αυτό είναι παράνομο! 

Αυτό που αποδεικνύεται μέσα από την ανταπόκριση του κόσμου, είναι το γεγονός πως μεγάλο μέρος των καπνιστών έχει στραφεί στην χρήση του χύμα καπνού, παρά τις ρητές απαγορεύσεις που υπάρχουν. 
Πολίτες από την Αθήνα, την Πάτρα, τον Πύργο, ακόμη και από την.... Ιεράπετρα Κρήτης επικοινώνησαν με το agriniopress.gr, ώστε να ζητήσουν ενημέρωση σχετικά με το πως μπορούν να εξασφαλίσουν χύμα καπνό. 
"Αγόρασα καπνό από την Λάρισα και δεν καπνίζονταν. Ξέρω πως η κατεξοχήν καπνοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας είναι η Αιτωλ/νία και σας παρακαλώ πείτε μου με ποιον μπορώ να έρθω σε επαφή", είπε χαρακτηριστικά ένας πολίτης σήμερα. 
Πολλά είναι και τα email που έρχονται , για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 
Να θυμίσουμε πως μόλις πρόσφατα σχετική έρευνα της εταιρίας Νielsen αποκάλυψε πως σχεδόν ένα στα επτά τσιγάρα που καπνίζονται σήμερα στην Ελλάδα, είναι παράνομα! 
Ο τζίρος αυτού του παραεμπορίου έχει εκτοξευτεί ειδικά τον τελευταίο χρόνο και αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις καπνοβιομηχανίες, που έχουν φτάσει σε σημείο να χρηματοδοτούν δράσεις ώστε να παταχθεί το φαινόμενο. 
Παράλληλα, έλεγχοι διενεργούνται από το ΣΔΟΕ που προσφάτως βρέθηκε στην Αιτωλ/νία, επιχειρώντας να ενημερώσει τους πολίτες, κάνοντας παράλληλα και ελέγχους, χωρίς να έχει εξακριβωθεί το τι αποτελέσματα είχαν. 
Σε πολλές περιοχές της Αιτωλ/νίας, παραγωγοί έχουν επιστρέψει στην παραγωγή του προϊόντος και έχουν δημιουργήσει μικρά δίκτυα πώλησης, εξασφαλίζοντας έτσι ένα συμπληρωματικό και "μαύρο" εισόδημα. 
Ιδιαίτερη ζήτηση έχει ο καπνός από το Ξηρόμερο που όπως φαίνεται η επιστροφή κατοίκων στην παραγωγή του είναι εκτεταμένη, σε σχέση με άλλες περιοχές του νομού, όμως καλλιέργειες έχουν καταγραφεί και σε περιοχές του Αγρινίου, της Μακρυνείας κ.α.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου