21 Μαρτίου 2013

Βαρεμένος με Στ. Καλογιάννη για τα οδικά έργα του νομού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 21 Μαρτίου 2013 
Την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα οδικά έργα που λιμνάζουν και να ληφθούν μέτρα για τη συντήρηση του οδικού δικτύου του νομού, έθεσε με έμφαση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρο Καλογιάννη. 

Ο βουλευτής έθεσε προ των ευθυνών της την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τα οδικά έργα Πλατυγιάλι - Γουργιά και Αγρίνιο - Καρπενήσι, τα οποία είναι μεν ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, κινδυνεύουν ωστόσο να μην υλοποιηθούν, καθώς, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση μεταφοράς των πόρων σε άλλα έργα. Ο κ. Καλαφάτης δεσμεύθηκε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και διαβεβαίωσε ότι οι σχετικές εργασίες θα αρχίσουν σύντομα.  
Σχετικά με το έργο Άκτιο - Αμβρακία, που καρκινοβατεί, ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στην ανάδοχο εταιρεία, η οποία, παρ’ ότι δεν υπήρξε πρόβλημα χρηματοδότησης, δεν προχωρεί τις εργασίες, πιθανόν επειδή χρησιμοποιεί τους πόρους για την κάλυψη άλλων υποχρεώσεών της. 
Ο Γιώργος Βαρεμένος παρουσίασε, επίσης, στον υπουργό τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της συντήρησης του οδικού δικτύου, με πιο πιεστικά εκείνα στις περιοχές που επλήγησαν από κατολισθήσεις, όπως η ορεινή Ναυπακτία, όπου στην περίπτωση του Ριγανίου από το απαιτούμενο ποσόν των 800.000 ευρώ έχουν χορηγηθεί μόνο 200.000. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στις υποδομές η μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Ελατόβρυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου