27 Μαρτίου 2013

Προτάσσεται η Λεπενού για φυλακές

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την ανεύρεση δημόσιου ή δημοτικού χώρου, όπου θα μπορούσαν να ανεγερθούν - λειτουργήσουν φύλακες στην Αιτωλ/νία. 

Όλα μετά την απόρριψη της πρότασης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και της έκτασης στο Καστράκι. 
Το θέμα μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη δεν το παράτησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, που όπως φαίνεται ήρθε σε επαφή τόσο με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο και με δήμους του νομού ζητώντας την συνδρομή τους για την εξασφάλιση δημόσιου - δημοτικής έκτασης όπου θα μπορούσαν να ανεγερθούν οι φυλακές. 
Όπως όλα δείχνουν ήδη ένα σημείο έχει προταθεί στον υφυπουργό που ενεργοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, για να διερευνηθεί η καταλληλότητα του. 
Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλης Αντωνόπουλος δήλωσε αποκλειστικά στο «Γεγονός» σχετικά με το θέμα της εύρεσης νέου σημείου για τη δημιουργία φυλακών μετά την κατάρρευση του σχεδίου για φυλακές στο Καστράκι, πως το μέρος έχει βρεθεί και θα είναι στη Λεπενού: «Το μέρος βρέθηκε και το πρότεινα στον κ. Κ. Καραγκούνη εγώ και ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου κ. Λεωνίδας Υφαντής, σε συνάντηση που είχαμε χθες (σ.σ. την Τετάρτη) στην Αθήνα για να συζητήσουμε για τα έργα που θα γίνουν στον Νομό. Είναι σε περιοχή της Λεπενούς. Ο ίδιος επικοινώνησε με την Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου. Μέχρι να έρθει όμως η Επιτροπή και να αξιολογήσει την καταλληλότητα του σημείου, δεν μπορώ να διευκρινίσω πόση ακριβώς θα είναι η έκταση και σε ποια μεριά του χωριού». 

Η Αμφιλοχία 
Κρούση από τον υφυπουργό όμως έγινε και στον δήμαρχο της Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, που σε δηλώσεις του στο "Γ" τονίζει πως βλέπει θετικά την δημιουργία φυλακών στην περιοχή του. Όμως προς το παρόν κατάλληλη δημοτική έκταση δεν έχει βρεθεί, αφού έχουν ζητηθεί περίπου 80 στρέμματα. "Εμείς βλέπουμε θετικά μια τέτοια εξέλιξη και θέλουμε να γίνουν φυλακές σε περιοχή εντός των ορίων του δήμου, γιατί πιστεύουμε πως θα έχει οφέλη για την τοπική κοινωνία. Δεν ξέρουμε εάν το υπουργείο βιάζεται για την εξεύρεση έκτασης, αλλά από την μεριά μας θα καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε η έκταση να εξευρεθεί και ενδεχομένως να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Προς το παρόν πάντως διερευνούμε αυτήν την πιθανότητα γιατί τόσο μεγάλη δημοτική έκταση δεν υπάρχει" λέει ο κ. Κοιμήσης, που διαψεύδει κατηγορηματικά πως έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για το στρατόπεδο στον Αγριλο, δίπλα στην Αμβρακία, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή η έκταση όπως και οι υποδομές της, έχουν συγκεκριμένη χρήση που έχει αποσαφηνιστεί. 
Ως προς την περίπτωση της Λεπενούς, να θυμίσουμε πως πριν από μερικά χρόνια, επί κυβερνήσεως ΝΔ, είχε ξεκινήσει εκ νέου συζήτηση για την δημιουργία φυλακών "ήπιας μορφής" και είχαν προταθεί οι αποθήκες και η έκταση που ανήκε στον πρώην Εθνικό Οργανισμό Καπνού, λίγο πριν την είσοδο του χωριού. Η περίπτωση αυτή τελικά δεν είχε καταλήξει κάπου αφού η σχετική συζήτηση τελικά ατόνησε και ξεχάστηκε . Μετά την αναζωπύρωση του θέματος από τον κ. Καραγκούνη τους τελευταίους μήνες, το σενάριο για την Λεπενού επανακάμπτει, χωρίς όμως να έχει αποσαφηνίστε εάν αφορά και πάλι στο συγκεκριμένο κτίριο των αποθηκών του πρώην ΕΟΚ και την γύρω από αυτό δημόσια έκταση.
Π.Η.Τ.

ΑΠΟ Εφημερίδα "Γεγονός" ΚΑΙ agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου