27 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγας Γεροβασίλη για την 28η Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ "ΟΧΙ"
Ανιστόρητος λαός είναι λαός χωρίς μέλλον. Και η σύγχρονη ιστορία του λαού μας είναι η ιστορία του ΟΧΙ στην εξάπλωση του φασισμού. Της Εθνικής Αντίστασης στην βία του ναζισμού, στην βία της πείνας, στην βία της εξαθλίωσης, στην βία της υποδούλωσης, στην βία της Κατοχής. Έχει πλουτίσει από αγωνιστές που δεν ανέχονταν την παράδοση της Ελλάδας στους «ισχυρούς» κατακτητές και στους πρόθυμους συνεργάτες τους.

Που δεν ανέχονταν τον διαχωρισμό των λαών σε «άριους» και μη.

Η σύγχρονη ιστορία μας είναι γεμάτη από συνεχείς μάχες για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι μια διαρκής μάχη για την ατομική και συλλογική μας αξιοπρέπεια.

Οι Έλληνες το ’40 δεν υπέκυψαν στις απειλές, δεν καθηλώθηκαν από την εις βάρος τους αναμφισβήτητη υπεροχή των αριθμών, δεν υποτάχθηκαν στην λογική «του εφικτού». Επειδή ήταν πεισμένοι πως «οι τύραννοι είναι μεγάλοι, όταν εμείς είμαστε στα γόνατα». Επειδή γνώριζαν πως η Ιστορία δεν γράφεται με ξόρκια, αναθέματα και ευχές. Πολύ περισσότερο, πως οι στιγμές της δεν φωτίζονται με συνενοχή και υποταγή.

Ανιστόρητοι κυβερνήτες είναι κυβερνήτες χωρίς μέλλον. Ήρθε η στιγμή να τους το αποδείξουμε, να διώξουμε τους σύγχρονους κατακτητές μας και να ανατρέψουμε τους πρόθυμους ντόπιους συνεργάτες τους.

Σήμερα, έφτασε η σειρά μας να πούμε το ΟΧΙ .

Και θα το κάνουμε με την ίδια ορμή και αποφασιστικότητα. Γιατί η Ελλάδα δεν έγραψε Ιστορία με το «ΝΑΙ σε όλα»…

Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου