13 Μαΐου 2014

Γιορτή Νεολαίας 2014 «Υμείς εστέ το Φως του κόσμου!»



Για μια ακόμη φορά, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 11 Μαου 2014, ο αγαπημένος χώρος των παιδιών μας, οι Εκκλησιαστικές Μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας «Η Φανερωμένη», άνοιξαν τις πύλες τους και υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους που έτρεξαν να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη πια διενοριακή «Γιορτή Νεολαίας», που διοργάνωσε και φέτος το Κέντρο Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας.

Με τη βοήθεια μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών, δημιουργήθηκαν αφορμές χαράς για όλους! Οι μικρότεροι της παρέας παρακολούθησαν γνωστά παραμύθια στο κουκλοθέατρο και επιδόθηκαν σε ενδιαφέρουσες χειροτεχνίες, με την ευθύνη της θεατρολόγου κ. Σόνιας Βαγγέλη. Τα μεγαλύτερα παιδιά έπαιξαν με κέφι και ζωντάνια στο αυτοσχέδιο λουνα-παρκ, ένα πανόραμα δηλαδή 20 ευχάριστων παιχνιδιών με απλά υλικά, απολαμβάνοντας γλυκές εκπλήξεις και έπαιξαν, τέλος, κατασκηνωτικά παιχνίδια στο γήπεδο, με τη φροντίδα των παιδιών Γυμνασίου - Λυκείου. Οι γονείς συζήτησαν στο κιόσκι της κατασκήνωσης για το πώς η οικογένεια μπορεί να είναι μια «ζεστή φωλιά» για τα μέλη της, με το συντονισμό της εκπαιδευτικού δ. Φωτεινής Βερυκίου και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας π. Θεοφίλου
Η βραδιά έκλεισε με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε στο γήπεδο της Κατασκήνωσης, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από τις ενορίες Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος, που απέδωσαν χορούς της Λευκάδας, της Κέρκυρας και της Ηπείρου, καθώς και της ενορίας Εισοδίων Θεοτόκου Τσουκαλάδων, που παρουσίασαν χορούς από τα Κύθηρα.
Τη Γιορτή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά και το όμορφο αποτέλεσμα, αλλά και τον αγώνα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο των Ενοριακών Παιδικών και Νεανικών Συντροφιών και στις ποικίλες κοινές, διενοριακές δραστηριότητες του Κέντρου Νεότητας που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς.
Ανακοινώθηκε παράλληλα η λειτουργία των Κατασκηνώσεων για το καλοκαίρι που έρχεται, ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι «η Εκκλησία δεν... πάει διακοπές», αλλά συνεχίζει την πνευματική της προσπάθεια για την ουσιαστική καλλιέργεια των παιδιών μας ολοχρονίς.
Γενικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν ο λόγος του Κυρίου μας: «υμείς εστέ το Φως του κόσμου!» Ο άνθρωπος του Θεού, το ζωντανό μέλος της Εκκλησίας, πασχίζει να διαλύει τα σκοτάδια του κόσμου, την απελπισία και την απόγνωση, μεταλαμπαδεύοντας στον μικρόκοσμό του όχι κάποιο δικό του φως, αλλά το Φως του Χριστού, που καλείται ο καθένας να φανερώνει στη δική του καθημερινότητα.

Λευκάδα, 12 Μαΐου 2014

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου