10 Μαΐου 2014

Το πείραμα του «διαδόχου» απέτυχε



 Το εκλογικό τοπίο στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας έχει ξεκαθαρίσει. Οι πολίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και δεν πρόκειται ούτε απ’ τα παπαγαλάκια να παρασυρθούν ούτε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα να εγκλωβιστούν.

Οι δημότες γνωρίζουν. Έχουν αντίληψη των πραγμάτων κι όσοι τους υποτιμούν θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει το βράδυ των εκλογών. Η «Δύναμη Πολιτών» είναι αυτή που θα στείλει στο περιθώριο όλους όσοι έθεσαν τα χρόνια που προηγήθηκαν το Δήμο μας στο περιθώριο. Αυτούς που σήμερα ψάχνουν για άλλοθι και για φθηνές δικαιολογίες,                       επιχειρώντας      να    υφαρπάξουν                               ψήφους               και    να εκμαυλίσουν συνειδήσεις. Αυτούς που με την ανυπαρξία τους και την προκλητική τους αδιαφορία, στέρησαν απ’ τον τόπο κονδύλια, στερώντας ταυτόχρονα απ’ τους δημότες την ελπίδα. Αυτό θα αλλάξει στις 18 Μάιου…
Είναι η ώρα των πολιτών, η ώρα της Δημοκρατίας. Όχι τον «δαχτυλιδιών» και των συναλλαγών. Οι συμφωνίες διαδοχής ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο και τον υποψήφιο που νομίζει ότι η αυτοδιοίκηση είναι επιχείρηση που μεταβιβάζεται στο όνομά του, έχουν καταπέσει στα μάτια των πολιτών. Οι μάσκες έπεσαν. Και όλοι βλέπουν σήμερα ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Οι περιοδεύοντες θίασοι         με                           τους μεταφερόμενους                 ψηφοφόρους,                                επικοινωνιακές πρακτικές που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, δεν μπορούν να καλύψουν το έλλειμμα πολιτικής.

Ας μας πουν πιο είναι αυτό το αόρατο μεγάλο έργο, για το οποίο υπερηφανεύονται, που δεν το βλέπει όμως κανείς. Ας απαντήσουν γιατί η Αμφιλοχία και Δήμοι των όμορων νομών μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ για τον Αμβρακικό και ο δικός μας Δήμος όχι. Ποια η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, όταν όμοροι δήμοι είναι πρωταγωνιστές; Διάλυση μόνο εργολαβιών του ΘΗΣΕΑΣ υπήρξαν. Ας εξηγήσουν ποιες πρωτοβουλίες στήριξης των επιχειρήσεων πήραν, τι έκαναν για τους ανέργους και για τα παιδιά μας που φεύγουν για να



αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Τι έκαναν για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, για την παραγωγή.

Έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δική μας δημοτική αρχή είναι το μόνο που έχουν να επιδείξουν. Και πέραν αυτού, …εγκατάλειψη.

Η «Δύναμη Πολιτών» δεν υπόσχεται θαύματα. Ξέρουμε ότι χάθηκαν τριάμισι χρόνια και πρέπει να πιάσουμε το νήμα απ’ την αρχή. Να οργανώσουμε σωστά το Δήμο και τις υπηρεσίες του, να βάλουμε γερά τις βάσεις για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη.

Υποσχόμαστε μόνο ότι θα δουλέψουμε σκληρά, διεκδικώντας αυτά που μας στέρησαν. Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, ακηδεμόνευτος κομματικά και με σχέδιο, μπορεί να γίνει πόλος ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα, αν αξιοποιήσουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Το πείραμα της παράταξης διαδόχου απέτυχε.

Τώρα ψηφίζουμε για τα παιδιά και το μέλλον μας.

Σας καλώ μαζικά να συμμετάσχετε στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Εσείς έχετε τη δύναμη να αλλάξετε την κατάσταση, εσείς είστε η Δύναμη Πολιτών.


Γιώργος Θεόδωρος Αποστολάκης Δύναμη Πολιτών
Υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου