8 Μαΐου 2014

B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και με αφορμή το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή που δικαιολογημένα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς ΕΑΕ ζητά άμεση απόσυρση και ανασύνταξη του νομοσχεδίου καταθέτοντας ταυτόχρονα τις παρακάτω προτάσεις:
1. Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μόνιμες θέσεις ΕΑΕ (σχολεία και ΚΕΔΔΥ)

2. Άμεση ίδρυση Τμημάτων Ένταξης τουλάχιστον για τις βασικές ειδικότητες σε κάθε σχολείο τυπικής εκπαίδευσης

3. Χορήγηση Παράλληλης Στήριξης σε κάθε παιδί που την χρειάζεται ανεξάρτητα από τη βαθμίδα στην οποία φοιτά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και την ύπαρξη ή όχι Τ.Ε στην ίδια σχολική μονάδα.

4. Να μην προτάσσονται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ 71 στα ΕΕΕΕΚ (σε διορισμούς μεταθέσεις, αποσπάσεις και προσλήψεις αναπληρωτών) έναντι των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας ΕΑΕ εφόσον αυτά αποτελούν δομή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Να αποσυρθεί άμεσα το εδάφιο στο άρθρο 21 όπου αναφέρεται ότι «ειδικά για τα ΕΕΕΕΚ ως κλάδος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση συνυπολογίζεται και ο κλάδος ΠΕ71 του παρόντος νόμου» καθώς η πρόταση αυτή του υπουργείου κρίνεται απαράδεκτη και στερείται επιστημονικής βάσης.

5. Δίκαιη και αντικειμενική μοριοδότηση για τη σύνταξη πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ. Πιο συγκεκριμένα:

ü Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να ενταχθούν στους πίνακες ΕΑΕ να είναι κάτοχοι ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών στην ΕΑΕ (μεταπτυχιακό, διδακτορικό). Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων του ενός τίτλου να μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος σπουδών ώστε να μην υποβαθμίζεται η προϋπηρεσία.

ü Άθροιση μορίων να υπάρχει μόνο μεταξύ διδακτορικού - προϋπηρεσίας και μεταπτυχιακού – προϋπηρεσίας.

ü Να μην υπάρξει καμία μοριοδότηση και καμία παράταση ισχύος για σεμινάρια ή επιμορφώσεις ανεξάρτητα από τη χρονική τους διάρκεια. Να μπει άμεσα φρένο σ’ αυτό το «εμπόριο» τίτλων που εκμεταλλεύεται την αγωνία των εκπαιδευτικών για μια θέση εργασίας. Οι κάτοχοι σεμιναρίων να μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες ΕΑΕ μόνο εάν διαθέτουν την προαπαιτούμενη προϋπηρεσία.

ü Το βασικό πτυχίο να προσμετράται σε περίπτωση ισοβαθμίας στα ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια.

6. Να προσμετράται και η προϋπηρεσία κάτω των 15 ημερών. Πρόκειται για ημέρες εργασίας και προσφοράς οπότε είναι παράλογη η μη προσμέτρηση της και ο μηδενισμός της.

7. Ευνοϊκότερη μεταχείριση των εκπαιδευτικών με επ’ αόριστον αναπηρία 67% .

8. Άμεση αποκατάσταση μέσω της επαναφοράς τους στα σχολεία των καθηγητών ΕΑΕ οι ειδικότητες των οποίων καταργήθηκαν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Καραμητσόπουλος   Γιώργος Μπέστιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου