11 Μαΐου 2014

Συνεχίζονται τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα στους Δήμους Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας

 Για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που ως στόχο έχουν αποκλειστικά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας.
Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε πως και κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο τόσο ο ίδιος ως Περιφερειάρχης, όσο και ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν ακόμη περισσότερα έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής τους.

Ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε χθες μαζί με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και κλιμάκιο Περιφερειακών Συμβούλων, στις περιοχές Αστακό, Μύτικα, Πάλαιρο, Βόνιτσα, Μενίδι και Αμφιλοχία και συζήτησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θερμό, ενώ οι πολίτες εύχονταν στον Απόστολο Κατσιφάρα, καθώς και όλους τους υποψηφίους της παράταξης, καλή επιτυχία για την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας κατά την παραμονή του εκεί συζήτησε με τους πολίτες για το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί μέχρι σήμερα σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ τους ανέλυσε και το πρόγραμμα του συνδυασμού, έτσι όπως έχει ήδη σχεδιαστεί.

Έργα όπως: το Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Μενιδίου και τον Βιολογικό, τις παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην Αμφιλοχία, την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Μενίδι, την κατασκευή του Αποχετευτικού Δικτύου και του Βιολογικού Αστακού, τη βελτίωση της οδού Κουβαρά – Φυτείες – Αστακού και Φυτείες – Κατούνα – Μύτικα, την Αποχέτευση και τον Καταθλιπτικό Αγωγό Παλαίρου – Εγκατάσταση Επξεργασίας Λυμάτων, το Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Βόνιτσας, την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Μύτικα προς παραλία Παλιοβαρκα, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παραλιακής ζώνης της Βόνιτσας και την δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, τις τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων και καθαρισμό τάφρων – τεχνικών στην Ε.Ο. Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Όρια Π.Ε. και Άγιο Νικόλαο – Άκτιο, και τέλος τη συντήρηση βελτίωση Ε.Ο. Αμφιλοχίας – Ακτίου – Πρέβεζας στο τμήμα αρμοδιότητας ΔΕΣΕ Π.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου