15 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΤ ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της κ. Κριστίν Λαγκάρντ, ότι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της  από έλληνες φοροφυγάδες, με αποτέλεσμα για ακόμα μία φορά να διασύρεται η χώρα μας στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους Financial Times αναφορικά με την φοροδιαφυγή και την διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας, η Διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε μεταξύ άλλων «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης, ακόμα και αυτεπαγγέλτως. Με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα ζητούν να αναληφθούν αμέσως πρωτοβουλίες, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η χρόνια αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή. Σήμερα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταγγελίες που παρομοιάζουν την Ελλάδα με ένα πλαίσιο ανόμων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά με ενα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις: Γνώριζε για τις συγκεκριμένες καταγγελίες; Έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες;

Αν όχι, οι αρμόδιοι Υπουργοί  οφείλουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να ζητήσουν τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας όσων πρωτοφανών καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ.

Η υπόθεση δεν σηκώνει καμία αναβολή. Δεν μπορούν να παραμένουν αυτές οι γκρίζες σκιές που σπιλώνουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της χώρας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Ερώτηση των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ:


Πολιτικό Γραφείο Νίκης Φούντα
Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Δημοκρατική Αριστερά


Μητροπόλεως 1, Αθήνα, 10557 , 210-3239440210-3709305 , fax 210-3709309
Πλατεία Δημοκρατίας 6, Αγρίνιο, 30100, 26410-24299, fax 26410-23257
Μακαρίου Κύπρου 2, Βόνιτσα, 2643022203, fax 2643022203

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου