19 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Βαρεμένος: Η κατάργηση του ΣΕΠΕ Μεσολογγίου συμβάλλει στην παγίωση της ανομίας

«Η κατάργηση του Τμήματος Μεσολογγίου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας θα συμβάλει στην παγίωση της ανομίας στις εργασιακές σχέσεις», δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, που συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη που συγκάλεσαν στην Αθήνα τα Εργατικά Κέντρα Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Οι εκπρόσωποι των δύο Εργατικών Κέντρων αναφέρθηκαν διεξοδικά στον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργείται Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αιτωλοακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο και καταργείται η αντίστοιχη υπηρεσία που λειτουργούσε έως τώρα στο Μεσολόγγι.
Πρότειναν δε η υπηρεσία, που απασχολεί μόλις δύο επιθεωρητές Εργασίας, να συνεχίσει τη λειτουργία της σε χώρο που το Εργατικό Κέντρο δεσμεύεται να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, ώστε να μην επιβαρυνθεί από αυτήν ο κρατικός προϋπολογισμός.
Ο Γιώργος Βαρεμένος συμφώνησε με τις προτάσεις των εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων, τονίζοντας ότι «με αυτά τα δεδομένα, η κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Μεσολόγγι δεν καλύπτει πραγματικά δημοσιονομικές ανάγκες, όσο την εμμονή της κυβέρνησης να άρει όλες τις εγγυήσεις και τα μέτρα προστασίας που οι εργαζόμενοι με αγώνες είχαν εξασφαλίσει τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό και δεν θα έχει ως συνέπεια μόνο την ταλαιπωρία επιθεωρητών και εργαζομένων, αλλά κυρίως την παγίωση της ανομίας στις εργασιακές σχέσεις και, ευρύτερα, στην απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου