22 Σεπτεμβρίου 2014

Πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στην Τρίπολη η πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων την οποία και διοργάνωσαν η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ, η Επιτροπή Αγώνα για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού στην Πελοπόννησο και ο αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας.
O Μωραΐτης Νίκος βουλευτής ΚΚΕ βρέθηκε στην Τρίπολης και μίλησε στην πανελλαδική σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα προβλήματα τα οποία προκύπτουν όπως ανέφερε από την πολιτική της συγκυβέρνησης και πλήττουν τους φτωχούς κτηνοτρόφους. Η συγκυβέρνηση οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν πολύ σημαντικές ευθύνες τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθούν με μπαλώματα να λύσουν το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού.

Πρέπει να δοθεί αποζημίωση 100% των απωλειών και σε ζωικό κεφάλαιο και στην παραγωγή και υποστηρίζουν ότι πρέπει παρθούν μέτρα ανακούφισης των μικρών κτηνοτρόφων. Καταλήγοντας μεταξύ άλλων τόνισε ότι η νέα ΚΑΠ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, θα αφανίσει χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ θα οργανώσει συσκέψεις και συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των αγροτών από τις συνέπειες της εφαρμογής της ΚΑΠ 2015 - 2020.

Ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ που δραστηριοποιούνται σε Ομοσπονδίες και Αγροτικούς - Κτηνοτροφικούς Συλλόγους πήραν μια σειρά από πρωτοβουλίες για τον καταρροϊκό πυρετό, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις προς όφελος των αγροτών.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες, διεκδικώντας με κρατική παρέμβαση να παρθούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό και στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Ο Νίκος Αγγέλου μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ στις δηλώσεις του μίλησε για την κλιμάκωση του αγώνα, ορισμός πανελλαδικής κινητοποίησης και στην συνέχεια θα βρεθούν στην Βουλή. Καμία αποζημίωση ανέφερε ο κ. Αγγέλου ότι δεν έχει γίνει για τις απώλειες του καταρροϊκού πυρετού με τον οποίο έχουν γεμίσει κοπάδια σε ολόκληρη της Ελλάδα.

Στη συνέλευση συζητήθηκε το θέμα των επιδοτήσεων οι οποίες πετσοκόβονται όπως ανέφεραν και όταν κατατίθενται στους λογαριασμούς γίνονται παράνομες παρακρατήσεις για την εξόφληση χρεών προς τις εφορίες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, την πρώην ΑΤΕ.

Στην πλειοψηφία μας φτωχοί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουμε απλήρωτες παραγωγές από προηγούμενες σοδειές ή είμαστε απλήρωτοι για πολλούς μήνες για τα αγροτοκτηνοτροφικά μας προϊόντα, τόνισε στην εισήγηση του ο κ. Αγγέλου. Τα χαράτσια «πέφτουν σαν το χαλάζι» με τον ΕΝΦΙΑ, τις εισφορές σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων, για την λειτουργία των σταβλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, και πάει λέγοντας.

Το θέμα του καταρροϊκού πυρετού δεν μπορούσε να λείψει από τη συνέλευση. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να πάνε οι κτηνίατροι στα κοπάδια, να δοθούν εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά στους κτηνοτρόφους για να ψεκάσουν, να δοθούν ζωοτροφές
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και για τα πρόβατα που ψοφούν σαν παραγωγικές μονάδες και για το χαμένο εισόδημα (από το γάλα, τα προβλήματα στην αναπαραγωγή κλπ) και να μην γίνει καμιά περικοπή στην εξισωτική αποζημίωση.
 
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου