11 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Πλαγιά θα λειτουργήσει την Κυριακή ο Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς


Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλαγιάς Βόνιτσας, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στην συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.ΚΟΣΜΑΣ.
Είναι ιδιαίτερη τιμή που ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΚΟΣΜΑΣ, από τις πολλές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας επέλεξε την φετινή χρονιά να βρίσκεται την μεγάλη αυτή ημέρα για την Ορθοδοξία, στην ενορία της Πλαγιάς και να τελέσει τις λατρευτικές Ιερές Ακολουθίες της εορτής του Τιμίου Σταυρού.
Η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιείται σε όλους τους Ιερούς Ναούς πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας για το λόγο αυτό να προσέλθουμε την ημέρα αυτή νωρίς στο Ναό ώστε να ζήσουμε την Ακολουθία και να λάβουμε την χάρη και την ευλογία του Τίμιου Σταυρού και να πάρουμε μαζί μας κλώνους βασιλικού ως ευλογία.
H Ύψωση του Τιμίου Σταυρού είναι πολύ μεγάλη εορτή, σαν τη Μεγάλη Παρασκευή, γι’ αυτό η Αγία μας Εκκλησία ορίζει νηστεία.
ΑΠΟΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου