22 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Συρματόπλεγμα στη θάλασσα!

Η περιοχή της Παλαίρου και η παραλία στο Βαθυαβάλι φέτος τα πήγαν εξαιρετικά καλά από θέμα προσέλευσης κόσμου, παρότι ο καιρός είχε τη δική του γνώμη με σχεδόν 40 μέρες(!) μέσα στη σεζόν με βροχή.
Είναι φυσιολογικό λοιπόν να γίνονται συζητήσεις για το μέλλον της περιοχής και για το πως θα αξιοποιηθεί χωρίς να καταστραφεί.
Το …μάτι της στήλης είδε ότι ακόμη χτες που τέλειωνε το καλοκαίρι κι από πλευράς ηλιοστασίου είχε κόσμο και πολλά σκάφη που είχαν αγκυροβολήσει ερχόμενα από διάφορους προορισμούς αλλά κυρίως από Λευκάδα.
Το ίδιο μάτι πάντως είδε επίσης κοντά στο σημείο που υπάρχει η μόνη επιχείρηση στο Βαθυαβάλι, ένα φορτηγό και ένα εκσκαφικό μηχάνημα. Αλλά ίσως να ήταν του δήμου για να ξεκινήσουν εργασίες από σήμερα που θα κλείσει και το μαγαζί.
Όποια προσπάθεια και να γίνει πάντως δεν μπορεί να είναι στην κατεύθυνση της φωτογραφίας που βλέπετε. Σ' αυτή ένας ιδιοκτήτης γης στη μια πλευρά της πανέμορφης παραλίας έφραξε την περιουσία του (ελπίζουμε μόνο αυτή) αλλά φρόντισε να οριοθετήσει και τη…θάλασσα!
Έτσι για να μην υπάρχουνε αντιρρήσεις σε ποιον ανήκει το Ιόνιo στο σημείο! Έβαλε όπως βλέπετε πασσάλους και συρματόπλεγμα μέσα στο νερό για λίγα μέτρα ξεκαθαρίζοντας ότι εκεί η θάλασσα του ανήκει!
Μπορεί να ήταν μια απλή υπερβολή. Επειδή όμως μέρη με τέτοια ομορφιά και αξία θα γίνουν μήλον της έριδος- ίσως και από το επόμενο καλοκαίρι -κι επειδή η χρήση της γης στην Ελλάδα έχει τους δικούς της…νόμους καλά είναι να έχουν το νου τους οι αρχές αλλά και οι πολίτες.


  H συντακτική μονάδα
http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο: