16 Απριλίου 2015

Σκέψεις στην Κυβέρνηση για Κέντρο Υποδοχής μεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία

Όπως έγινε γνωστό προχθές από την ανακοίνωση της Κυβέρνησης ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η μεγάλη αύξηση της μεταναστευτικής ροής είναι η μεταφορά των νεοεισελθέντων μεταναστών σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν εξάλλου το έκτακτο σχέδιο που εκπονεί η κυβέρνηση περιλαμβάνει κτίρια και εγκαταστάσεις των περιφερειών και των μεγάλων δήμων της χώρας αλλά και του στρατού.
Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agrinionews.gr, η Αιτωλοακαρνανία έχει.
τεθεί ως ο νομός προτεραιότητα της Δυτικής Ελλάδας για τη χωροθέτηση κέντρου υποδοχής μεταναστών και αναμένεται να εξεταστούν υποδομές στα όριά της, πιθανόν του Στρατού οι οποίες άλλωστε είναι…μετρημένες.
Το θέμα αναμένεται να τεθεί ξανά με έμφαση στην τοπική ατζέντα , τέσσερα χρόνια μετά την υπόθεση του Άγριλου, του πρώην στρατοπέδου στην περιοχή του δήμου Αμφιλοχίας για το οποίο είχε αποφασιστεί να λειτουργήσει ως Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.
Τότε η τοπική κοινωνία (ακόμη και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας) και οι δημοτικές αρχές του νομού είχαν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους διαμαρτυρόμενοι μάλιστα που δεν είχε προηγηθεί διάλογος με τους τοπικούς φορείς.
Σήμερα λοιπόν που η Κυβέρνηση έχει σχετικές προθέσεις αναγκαίο είναι η τοπική Αυτοδιοίκηση να επιδιώξει επαρκή πληροφόρηση και παρέμβαση επί του ζητήματος.
Σημειωτέον εξάλλου πως συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το νέο κύμα μεταναστευτικών ροών και αναμένεται συζήτηση και για τα κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Από agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου