23 Απριλίου 2015

Η Αστυνομία για την σύλληψη διακινητών μεταναστών στον Μύτικα

Συνελήφθησαν χθες (22-4-2015) νωρίς το πρωί, στην περιοχή του Μύτικα, Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42 και 29 ετών και ένας 46χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.
Ειδικότερα, οι δράστες μετέφεραν από περιοχή της Αττικής, με δύο οχήματα (τύπου VAN), (32) μετανάστες, εκ των οποίων τριάντα (30) υπήκοοί Συρίας και δύο (2) Παλαιστίνης, στην περιοχή του ΜύτικαΑιτωλοακαρνανίας, όπου τους αποβίβασαν με σκοπό, να αναχωρήσουν παράνομα από τη χώρα μας προς την Ιταλία με άλλο πλωτό μέσο.
Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν αρχικά οι μετανάστες στην περιοχή του Μύτικα και στη συνέχεια τα δύο οχήματα, τα όποια οδηγούσαν οι δύο Αλβανοί δράστες.
Τα δυο οχήματα των διακινητών κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών, ενώ σε σωματικές έρευνες που τους ενεργήθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα.
Για την μεταφορά τους οι αλλοδαποί κατέβαλαν στους διακινητέςχρηματικό ποσό πάνω από 1.500,00 €, ο καθένας τους.
Από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας των αλλοδαπών προέκυψε ότι, είναι όλοι τους κάτοχοι υπηρεσιακών σημειωμάτων και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί, στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Από http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου