20 Ιουλίου 2015

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην πληγείσα από την πυρκαγιά περιοχή της Παλαίρου (ΦΩΤΟ)

Αποτελεί έγκλημα για τον λαό της περιοχής μας η καταστροφή που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στην περιοχή της Παλαίρου. Αυτό επεσήμανε κλιμάκιο της ΚΟ Ακτίου – Βόνιτσας  του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη βουλευτή του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου της περιοχής για την έλλειψη αντιπυρικών μέτρων ξεχείλιζε.

Ο Ν. Μωραΐτης είπε μεταξύ άλλων:
«Το ΚΚΕ έγκαιρα προκάλεσε στη Βουλή συζήτηση και επισήμανε την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων. Βρισκόμαστε τώρα 3  μήνες  από τότε που άρχισε η αντιπυρική περίοδος και τα προβλήματα είναι εκρηκτικά. Ίσως να υπάρχει μια διαφοροποίηση από περιοχή σε περιοχή, αλλά δεν παύουν να είναι στην ουσία εκρηκτικά. Σε ό,τι αφορά κατ' αρχάς το έμψυχο υλικό υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας, αφού υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων: Μόνιμοι, πενταετούς θητείας και εποχικοί. Προβλήματα υπάρχουν και στο μηχανολογικό εξοπλισμό, στα αυτοκίνητα κι όλα αυτά. Αλλού είναι απαρχαιωμένος ο στόλος, με πεπαλαιωμένα αυτοκίνητα, αλλού δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε ελαστικά. Είναι σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν και περιπτώσεις ακόμα που οι πυροσβέστες προχωρούν στην αλλαγή ελαστικών με δικά τους χρήματα.
«Ευθύνη έχουν για την σημερινή κατάσταση οι δημοτικές αρχές της περιοχής διαχρονικά που δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του δάσους και περιουσιών. Ευθύνη έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα, κονδύλια, σε υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (Πυροσβεστική, Δασική κ.λπ.). Ευθύνη έχει και η διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία δεν έχει λάβει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την αντιπυρική θωράκιση (αποψιλώσεις, διανοίξεις δρόμων κ.α.). Αντίθετα μετέφερε τα αποθεματικά της για την πληρωμή του χρέους προς τους δανειστές.
Διεκδικούμε:

  • Άμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης.
  • Άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
  • Άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.).
  • Άμεση και δραστική χρηματοδότηση.
  • Πλήρη και ακριβή καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις.
  • Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου