18 Ιανουαρίου 2015

Η Εορτή στο Σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου στην Περατιά Βόνιτσας

Στο βορειοδυτικότερο άκρο της Ακαρνανικής Γης, κοντά στο χωριό Περατιάτου δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, μέσα στο όρος Λάμια βρίσκεται το ξακουστό σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου του μεγάλου. 
Σε αυτό βρίσκεται το εξωκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα του Αγίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες των πιστών πολλές φορές όταν εκεί τελείται η Θεία Λειτουργία μετά την Μεγάλη Είσοδο αρχίζει να αναβλύζει με θαυματουργικό τρόπο Αγίασμα μέσα στο Σπήλαιο σε σημείο δίπλα από το τέμπλο.
Για να μεταβεί κανείς στο Σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου Λάμιας Περατιάς, ακολουθεί την εθνική οδό Βόνιτσας – Λευκάδας και μετά την τοπική κοινότητα Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, αφήνει το αυτοκίνητο κοντά στην εθνική οδό και ακολουθεί το μονοπάτι. Σε 10 περίπου λεπτά φτάνει στο σπήλαιο. Εισερχόμενος κανείς σ’ αυτό, βλέπει το τέμπλο που με μία βραχώδη κόγχη συνθέτουν το χώρο του ιερού βήματος. Το Σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται σε ένα ύψωμα με πανοραμική θέα το Ιόνιο Πέλαγος και τον Αμβρακικό κόλπο.
Πλήθος πιστών συρρέουν κάθε χρόνο 16 και 17 Ιανουαρίου στο Σπήλαιο για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και προσευχηθούν στον Άγιο Αντώνιο. Και φέτος την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και το πρωί της εορτής του Αγίου Αντωνίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.





Από http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου