1 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας Τριαντακωνσταντής: ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ –ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ 
    Χθες 31-8-2015, ημέρα Δευτέρα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Λευκάδας και ένας από τους Αντιδημάρχους του Δήμου ΛευκάδαςΟ Δήμαρχος της Λευκάδας στην αρχή της συνεδρίασης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου μας για δύο θέματα:  
1)-Πρότεινε ένα σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων  Ακτίου-Βόνιτσας, Ξηρομέρου, Λευκάδας και Μεγανησίου. Εδώ έκανε μια φιλολογική εισήγηση ευσεβών μελλοντικών πόθων –στόχων (κατά τη γνώμη μας απροσδιόριστων χρονικά)  και απάντησε σε μία σειρά ερωτημάτων.
 
2)-Ενημέρωσε το σώμα ότι στη χωματερή της Λευκάδας δεν υπάρχει χώροςγια μεταφορά απορριμμάτων της Λευκάδας και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να δεχθεί την άμεση μεταφορά σκουπιδιώναπό τη Λευκάδα στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας Αι/νιας και όχι Παλαίρου. Εδώ έδειξε δυο φωτογραφίες από μια πρόσφατη πυρκαγιά στη χωματερή Λευκάδας και είπε για το θέμα ΔΕΝ ΘΑ  ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.  Τα συμπεράσματα δικά σας.....
 
ΣΧΟΛΙΟ: Από τη φιλόξενη ενημερωτική τούτη ιστοσελίδα πριν είκοσι μήνες και στη συνέχεια σας ενημέρωσα ότι η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. Δυστυχώς επαληθεύτηκα πλήρως. Οι πολιτικές ευθύνες τόσο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, όσο και της τωρινής είναιτεράστιες.
  
Αγαπητοί Αναγνώστες,
 
1)Χθες ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ενημέρωσε το ΔΣ ότι τη μεταβολή των όρων για το ΧΥΤΑ που έγινε το 2013 την πληροφορήθηκε τον Ιούλιο του 2015. Διερωτήθηκε τι ευθύνη μπορεί να έχει ο ίδιος για κάτι που έγινε το 2013 ;
 
 -Τον ρωτάμε, εσείς τι ρόλο παίζατε κ Αποστολάκη ως επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης τότε; Δεν έπρεπε να γνωρίζετε, και να ενημερώσετε τους Δημότες; Στη παράδοση – παραλαβή που έγινε την 1-9-2014 δεν ενημερωθήκατε; Και με απίστευτο πολιτικό θράσος λέτε ότι το ενημερωθήκατε τον Ιούλιο του 2015;
 
Αφήνω τους Δημότες να σας κρίνουν. 
2)-Η μετατροπή ενός ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ που τόσο καιρό σας λένε είναι διαδικασία χρονοβόραδαπανηρή και προϋποθέτει τη σωστή λειτουργία της ανακύκλωσης. Εδώ δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για ανακύκλωση κατά συνέπεια οδηγούμαστε στη μεταφορά από τη Λευκάδα σκουπιδιών χωρίς καμία επεξεργασία άγνωστης χρονικής διάρκειας. 
3)-Το επιχείρημα που ακούτε και θα ακούτε ότι τα πάντα είναι αποφασισμένα, ανατρέπετε με το εξής απλό. Τότε γιατί καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο ναπάρει απόφαση 
4)-Το κόστος που θα μεταφερθεί στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα είναι πολύ μεγάλο. Αυτό κρατείστε το και θα τα ξαναπούμε. 
5)-Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου από τη μεριά της πλειοψηφίαςυπάρχουν; Κυρίες και Κύριοι δεν αντιλαμβάνεστε που οδηγείτε ο τόπος μας; Γιατί δεν αντιδράτε; Ποιος έλεγε προεκλογικά , ΟΥΤΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ; Οι Δημότες πάντως θυμούνται.
  
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ:
 
Είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο τοπικής διαχείρισης απορριμμάτων. Η δική μου πρόταση είναι.
 
-α) Να πάρουμε όλα τα μέτρα για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ.
 
-β) Στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής ενότητας Αιτ/νιας να καταλήγουν τα σκουπίδια των Δήμων Ακτίου-Βόνιτσας, Ξηρομέρου και Αμφιλοχίας.Πέραν των ορίων αυτών των Δήμων ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ .
 
-γ)Κάποια απορρίμματα - υπολείμματα σαφώς προσδιορισμένα απαγορεύεται να πάνε στο ΧΥΤΑ .
 
     Εδώ οι αρμόδιοι να τα αναζητήσουν στους όρους τους  περιβαλλοντικούς του έργου και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και προέρχεται από ενημέρωση τόσο επιστημονική όσο και διοικητική. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ . Εύχομαι ( να ελπίζω;) να μην χρειασθεί να επανέλθω.
-δ) Αν τα παραπάνω δεν γίνουν ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
 Τα αποτελέσματα των αφρόνων πολιτικών του πρόσφατου παρελθόντος σήμερα στο εγγύς και απώτερο μέλλον είναι χειροπιαστά.  Η υποβάθμιση της περιοχής είναι δεδομένη.
  
Συνδημότες  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ- ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΤΕ.
 (Η οριστική απόφαση για το θέμα θα γίνει σε επόμενο συμβούλιο.)
  
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου