6 Σεπτεμβρίου 2015

Διαμαρτύρονται οι Αιτωλοακαρνάνες που ζουν στη Νέα Ζηλανδία με αφορμή το κλείσιμο της Ελληνικής πρεσβείας

Την απόγνωση και την αγανάκτηση τους εκφράζουν οι Αιτωλοακαρνάνες που ζουν στη Νέα Ζηλανδία με αφορμή την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, να αναστείλει τη λειτουργία της Πρεσβείας της Ελλάδα στο Wellington και καλούνε όλους τους παράγοντες του νομού Αιτωλοακαρνανίας να βοηθήσουν να αποτραπεί η απαράδεκτη απόφαση.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΟΥΕΛΛΙΝΓΚΤΟΝ 26/08/2015
ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΑΔΕΛΦΟΤHΣ ΑΙΤΩΛΟAΚΑΡΝΑΝΙΑΣ    
«ΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ»          
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1962      
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 00644476672  
Email: Tkalantzis68@gmail.com      

ΠΡΟΣ:
α)-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
β) ΔΗΜΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Κ’  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ  
γ) ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ    ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

«Διαμαρτυρία σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Wellington»

       Η αδελφότης Αιτωλοακαρνανίας «Το Μεσολόγγι» εκπροσωπώντας τα 2000 μέλη της, σας δηλώνουμε την αντίθεση μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα έχοντας βαθειά ανησυχία σχετικά με την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας και του Προξενικού της γραφείου στο Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας.  
       Επί του παρόντος στη Νέα Ζηλανδία κατοικούν 5.500 έλληνες και καθημερινά η προσέλευση των Ελλήνων μεταναστών μεγαλώνει. Μόνο στην πόλη Ουέλλινγκτον κατοικούν 4.000 εκ των οποίων οι 2.000 κατάγονται από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.
     
     Οι Έλληνες δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως ιατροί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και απλοί βιοπαλαιστές, με αποτέλεσμα η Πρεσβεία να τους είναι απαραίτητη για τα προσωπικά τους έγγραφα ( βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κ.λπ. ).
      Με το κλείσιμο της Πρεσβείας θα αναγκαστούν να ταξιδεύουν στην Αυστραλία στο Προξενικό γραφείο της Καμπέρας, πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο στην μετακίνηση αλλά και στο οικονομικό κόστος που υπάρχει.    
      Εκτός των ανωτέρω πρακτικών θεμάτων στα οποία οπωσδήποτε θα παρουσιαστούν δυσλειτουργίες, γίνεται ειδική αναφορά και από τις εκπροσωπούσες αρχές αλλά και από την ίδια την ομογένεια για την καθαρά ηθική πλευρά της ύπαρξης και συνέχισης της λειτουργίας ενός φωτεινού σηματοδότη, ενός φάρου που φωτίζει και ενώνει δια της παρουσίας του τους απομακρυσμένους πατριώτες οι οποίοι δεν θέλουν και ούτε πρέπει να αποκοπούν από την μητρόπολη.  
     Θεωρούμε ότι είναι θέμα εθνικής σημασίας να διατηρηθεί αυτή η ένωση των ελλήνων, τόσο για τα πρακτικά όσο και για τα ηθικά της οφέλη.
     Δεδομένων των παραπάνω καλούμε όλους τους τοπικούς παράγοντες του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ζητούμε την έμπρακτη βοήθειά σας στο κάλεσμά μας και τις δικές σας ενέργειες για την αναστολή αυτής της απαράδεκτης απόφασης . Για μας είναι υψίστης σημασίας η υποστήριξη των πατριωτών μας.
     Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
  
Με εκτίμηση
Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου 
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 
Από Ξηρόμερο NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου