12 Ιουνίου 2011

Προβλημάτισε η οικονομική απογραφή στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Κρίσιμη και κατά διαστήματα με εντάσεις ήταν η συνεδρίαση της Πέμπτης του δημοτικού συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας για την οικονομική απογραφή, την κατάσταση δηλαδή που παρέδωσαν οι τρεις «καποδιστριακοί» δήμοι Ανακτορίου, Παλαίρου και Μεδεώνος στον νέο «καλλικρατικό».

Η δημοτική αρχή είναι προβληματισμένη για αυτή καθώς προκύπτει ότι ο δήμος έχει οφειλές ποσού 1.154. 000 ευρώ σε εργολήπτες για έργα που δημοπρατήθηκαν και είναι σε εξέλιξη στην ενότητα Ανακτορίου. Παράλληλα οι δανειακές υποχρεώσεις που για την περίπτωση του πρώην δήμου Ανακτορίου ανέρχονται σε 130.000 ευρώ το χρόνο για δάνειο που είχε ληφθεί για ασφαλτοστρώσεις ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις του πρώην δήμου Παλαίρου προήλθαν από την αγορά ενός ακινήτου και την κατασκευή μιας δεξαμενής. Ο δήμος Μεδεώνος παρέδωσε τη σκυτάλη χωρίς δανειακές υποχρεώσεις.
Ταυτόχρονα τις τελευταίες ημέρες η δημοτική αρχή προβληματίζεται για τα ιαματικά Λουτρά Τρύφου καθώς ναι μεν απομένουν ελάχιστα γραφειοκρατικά (ΦΕΚ) για τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας ωστόσο διανύεται αγώνας δρόμου για να λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου