6 Φεβρουαρίου 2012

Nestle Ελλάς (Κορπή): Η περιοχή των πηγών Κορπή και τα Ακαρνανικά βουνά ουδέποτε είχαν συσχετισθεί με το εξασθενές χρώμιο

Η εταιρεία Nestle Ελλάς (Κορπή), στα προϊόντα της οποίας βρέθηκε υψηλή συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποίησαν προχθές οι Οικολόγοι - Πράσινοι, μιλά στην «Η» για το θέμα: 

Nestle Ελλάς (Κορπή): 
«Πραγματοποιούμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή ώστε να διασφαλίσουμε ότι είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Τα επίπεδα συνολικού χρωμίου ελέγχονται τακτικά και καθώς ποτέ δεν ξεπέρασαν τα 2 μg/l, δεν δημιούργησαν λόγο ανησυχίας. 
Οι ούτως ή άλλως πολύ χαμηλοί δείκτες του Κορπή είναι πολύ χαμηλότεροι των ορίων που θεσπίζει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνοι με την επιστημονική κοινότητα και απολύτως ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. 
Επιπλέον, η περιοχή των πηγών Κορπή και τα Ακαρνανικά βουνά ουδέποτε είχαν συσχετισθεί με το εξασθενές χρώμιο, ενώ αντίθετα οι πηγές αυτές είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές ιδιότητές τους στην ανθρώπινη υγεία».

Από http://www.imerisia.gr/
και ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου