16 Μαρτίου 2012

Γέμισε και η Κατούνα διαφημίσεις με ενεχυροδανειστήρια

Η Κατούνα γέμισε με διαφημίσεις διαφόρων γραφείων εμπόρων χρυσού και ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων που τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλο το νομό μας. 

Αφού η Κατούνα το χωριό του καπνού έμεινε χωρίς καλλιέργειες, οι κάτοικοι οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση και απελπισμένοι αφού βλέπουν τα χρέη τους στις τράπεζες να μαζεύονται και να αυξάνονται, γίνονται δυστυχώς θύματα των τοκογλύφων στα ενεχυροδανειστήρια. 
Η εξαθλίωση και η πείνα φέρνουν τους αγρότες σε απόγνωση και στη μάχη τους για αξιοπρέπεια, «σκοτώνουν» όσο-όσο ότι πολύτιμο έχουν. 
Δυστυχώς τα κοράκια στήνουν το μεγάλο πάρτυ τους πάνω στην ανάγκη των αδύναμων συμπατριωτών μας, βλέποντας την φτώχεια και την εξαθλίωση ευκαιρία για να πλουτίσουν κι έτσι ως σύγχρονοι μαυραγορίτες, νομιμοποιημένοι από το κράτος, διαφημίζουν την πραμάτεια τους με κάθε τρόπο. 
Εμείς ρωτάμε τι κάνει το υπουργείο ώστε να αποτρέψει την εκμετάλλευση του αγρότη και την ισοπέδωση της προσωπικότητάς του, που «λιώνει» μαζί με τα κοσμήματα που καταλήγουν στα χέρια των ενεχυροδανειστηρίων; 
Γιατί επιτρέπεται να «ανθούν» τέτοια φαινόμενα απαξίωσης και εκμετάλλευσης στους εξαθλιωμένους αγρότες; 

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου