19 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΥΜΟΥ

Από την αρχή του 2012 πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις στο Δημοτικό Σχολείο Δρυμού. Η αρχή έγινε στις 16 Ιανουαρίου, όταν κόψαμε τη βασιλόπιτα του Σχολείου για το 2012. 

Στη μικρή γιορτή συμμετείχε όλο το διδακτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου. Τυχερή της ημέρας ήταν μία μαθήτρια της Ε΄ τάξης, στην οποία έτυχε το φλουρί και κέρδισε το αντίστοιχο δώρο, που για φέτος ήταν ένα λογοτεχνικό βιβλίο. 
Η επόμενη εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Ιανουαρίου, όταν επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Γούδας Μιχαήλ. Ο κ. Γούδας με την ιδιότητα του γεωπόνου, πραγματοποίησε ομιλία σχετική με τα φυτά. Η ομιλία έγινε στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Το δάσος», που εφαρμόζουν οι Α΄και Β΄ τάξεις. Επιπλέον, ο κ. Γούδας μοίρασε στους μικρούς μαθητές δώρα, λόγω των γιορτών που μόλις είχαν προηγηθεί.  


Στις 30 Ιανουαρίου οι μαθητές συντεταγμένα και με τη συνοδεία των δασκάλων τους πήγαν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Δρυμού, για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Οι μαθητές παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και την ομιλία της δασκάλας κ. Κόρδα Αφροδίτης. Για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη γιορτή αρτοκλασία. 
Επόμενη εκδήλωση ήταν η μικρή γιορτή, στις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, 16 Φεβρουαρίου. Το Σχολείο πρόσφερε στους μαθητές σουβλάκια, ψωμί και χυμούς. Τα σουβλάκια ψήθηκαν σε κοντινή ψησταριά, με συνεργασία ορισμένων γονέων. 
Στις 23 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης, επισκέφτηκαν το Σχολείο μας δυο πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας, μαζί με το υπηρεσιακό τους όχημα. Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν ομιλία και επίδειξη, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που εφαρμόζει του Σχολείο μας. Επιπρόσθετα, οι πυροσβέστες μοίρασαν στα παιδιά πλούσιο έντυπο υλικό. 


Την επόμενη ημέρα, 24 Φεβρουαρίου, ακολούθησε η αποκριάτικη γιορτή του Σχολείου. Οι μαθητές μασκαρεύτηκαν, έπαιξαν και χόρεψαν παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χορούς. Ακόμη, δοκίμασαν διάφορες γεύσεις από τον πλούσιο μπουφέ που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των γονιών τους. 
Στις 5 Μαρτίου, κατόπιν συνεννόησης, επισκέφτηκε το Σχολείο μας ο εκπαιδευτικός του ΕΚΦΕ Αγρινίου, κ. Τσοβόλας Σπύρος, για να πραγματοποιήσει πειράματα για τους μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων. 
Στις 6 Μαρτίου προγραμματίστηκε η πιο κουραστική δραστηριότητα. Εκείνη την ημέρα πραγματοποιήσαμε δενδροφύτευση στο προαύλιο του Σχολείου. Η δενδροφύτευση έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του Σχολείου σε Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα και πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή και γονέων των μαθητών. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν, καθώς ήδη έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες και θα ολοκληρωθούν με την καλοκαιρινή γιορτή – παρουσίαση των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων του Σχολείου μας.

Από e-Βόνιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου