11 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΛΥΣΕΙΣ για ΔΙΑΛΟΓΟ. (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Σε τούτη τη  δύσκολη  ιστορική περίοδο της πατρίδας μας είναι αναγκαία η κατάθεση προτάσεων από όλους μας. Η διεξαγωγή ενός δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα , χωρίς κραυγές και ισοπεδωτικές λογικές είναι όρος επιβίωσης του έθνους μας κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μέσα από τούτη τη φιλόξενη  ενημερωτική ιστοσελίδα καταθέτουμε τις απόψεις μας , τις προτάσεις μας και τις λύσεις που προτείνουμε , ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

         Το δίλλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το νόμισμα είναι εργαλείο στην οικονομία. Το ζητούμενο είναι ποιός έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του.

                                         Το πρόβλημα είναι

  1. Εθνική κυριαρχία ή πλήρης υποταγή; Ισότιμοι εταίροι ή κομπάρσοι;

  1. Λαός κυρίαρχος ή υποταγμένος.

  1. Ευρώπη των λαών ή Ευρώπη της Γερμανίας .

  1. Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός, Κοινωνική ασφάλιση κοινωνικά αγαθά  ή εμπορεύματα χοντρής ενθυλάκωσης απέραντου πλούτου.

5)Ανομία, ατιμωρησία ή σεβασμός και εφαρμογή  των  νόμων  από όλους.

6) Διαπλοκή, διαφθορά, κακοδιαχείριση ή διαφάνεια και χρηστή διοίκηση.

7) Ρουσφέτι, χρηματισμός, πελατειακές σχέσεις ή ίσες ευκαιρίες σε όλους.

8) Αυτοδιοίκηση, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Συνδικαλισμός βάθρα της Δημοκρατίας ή μέσα με νομιμοφανείς διαδικασίας κονόμας και εκμαυλισμός συνειδήσεων.

9)Ανεργία, μετανάστευση επιστημόνων και εργατικού δυναμικού ή εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που τόπου μας που μας δώρισε απλόχερα ο Δημιουργός.

10)Τούτο το μπαλκόνι εκπάγλου σοφίας, πνεύματος, φυσικής, ιστορικής, πολιτιστικής καλλονής που γεννηθήκαμε, ζούμε, και δημιουργούμε θα το παραδώσουμε σε ξένους ή θα διορθώσουμε τα λάθη μας και τις παθογένειες μας.








.
                                   Τι πρέπει να γίνει;

Η ύφεση, η έλλειψη επενδύσεων , το πάγωμα των οικοδομικών δραστηριοτήτων , το κλείσιμο ή η μεταφορά μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε γειτονικές Βαλκανικές Χώρες αν συνεχιστούν τελειώσαμε. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας είναι όρος επιβίωσης μας.

Με δεδομένο τα περιορισμένα δημοσιονομικά περιθώρια, οι δημόσιες δαπάνες και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  θα πρέπει να προσανατολιστούν σε έργα υποδομής στρατηγικής σημασίας που συνδέονται με επενδύσεις και ανάπτυξη, αξιοποιώντας καλύτερα τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και δημιουργώντας ένα πιο πρόσφορο περιβάλλον για ιδιωτικές επενδύσεις.

Η απόδοση του ΦΠΑ μπορεί να γίνει αποτελεσματικά με τη σύνδεση όλων των εισπρακτικών μηχανών με την εφορία και τη χρήση ηλεκτρονικών καρτών στις συναλλαγές από το πρώτο ευρώ.
Η πληρωμή με δόσεις των υποχρεώσεων των πολιτών στους Δήμους, στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μειώσουμε το εξωτερικό δανεισμό. Δεν επιτρέπεται να χρωστά κάποιος για παράδειγμα με την ανοχή των δημοτικών αρχών πολλές δεκάδες ευρώ για υπηρεσίες που του προσφέρει υπηρεσίες και ταυτόχρονα να διάγει βίο χλιδής. Τα παραδείγματα πολλά και επώνυμα.

Η αγροτική παραγωγή πρέπει να αυξηθεί ποιοτικά και ποσοτικά. Στον πρωτογενή τομέα είναι ανάγκη να εκσυγχρονίσουμε την αγροτική μας παραγωγή. Να πολλαπλασιάσουμε το αγροτικό προϊόν και να βελτιώσουμε την ποιότητα και την αξία του με τη χρήση έξυπνων τεχνολογικών εφαρμογών.

Δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται στα χωριά μας να τρώμε για παράδειγμα πατάτες, σκόρδα κλπ εισαγωγής.

Η ηλιακή, η αιολική ενέργεια πρέπει να αξιοποιηθούν . Δεν επιτρέπεται να αγοράζουμε ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές χώρες.
Να ενισχυθούν η παραγωγικότητα, η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και οι επενδύσεις.

Να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί συνοχής της κοινωνίας μας με πρόνοιες για τα ασθενέστερα και πιο ευάλωτα μέλη της. Η ενίσχυση και επαναδημιουργία του κράτους πρόνοιας. .

Νομιμοποίηση περιουσιακών στοιχείων , περιουσιολόγιο και κτηματολόγιο  θα δημιουργήσουν μια νέα φορολογική βάση και θα επιτρέψουν στο κοντινό μέλλον τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Η εφαρμογή του πόθεν έσχες ισότιμα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στη πρώτη κατοικία για όλους .

Το χτύπημα της γραφειοκρατίας, το  τέλος του διαχωρισμού  των πολιτών σε ημετέρους και μη, το τέλος των πελατειακών σχέσεων , η εξάλειψη του  χρηματισμού των δημόσιων υπαλλήλων- λειτουργών είναι στοιχειώδεις όροι επιβίωσης του έθνους.

Σημαντική μείωση των αμυντικών δαπανών στο τομέα των προμηθειών των εξοπλισμών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να ξοδεύει τεράστια ποσά για εξοπλισμούς τη στιγμή που πολλοί εταίροι και σύμμαχοι ξοδεύουν ελάχιστα.
Αξιοποίηση του πλούσιου ορυκτού πλούτου , των υδρογονανθράκων , των πετρελαίων.
Έλεγχος όλων όσων διαχειριστήκαν δημόσιο χρήμα από τις θέσεις που κατείχαν διαχρονικά και διακομματικά. Υπάρχει πολύς πλούτος που αποκτήθηκε με νομιμοφανείς ή εξόχως παράνομες ενέργειες.
Ανεξάρτητη γρήγορη και δίκαιη απονομή της Δικαιοσύνης.

                                                                                    (  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου