8 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤO ΧΥΤΑ

ΠΡΟΣ:  Δημοτικό Συμβούλιο ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ, Δήμους ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ,        ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ,  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  Περιφερειακή Ενότητα Αιτ/νιας.

Σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 08.30 μμ. ΣΥΝΗΛΘΕ στη ΠΑΛΑΙΡΟ του δήμου ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ, Λαϊκή Συνέλευση με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών, την ανταλλαγή απόψεων και διεξαγωγή ανοικτού διαλόγου, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ και την αξιολόγηση των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής περί αποδοχής στο ΧΥΤΑ των απορριμμάτων του δήμου ΛΕΥΚΑΔΑΣ ή εναλλακτικά μέρους των απορριμμάτων του δήμου ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

            Κατά την ενημέρωση των δημοτών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ανοικτός Δήμος», ενημέρωσαν τη συνέλευση σχετικά με τα επιμέρους στοιχεία των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής, όπως αυτές κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως επίσης και για την εισήγηση του Δημάρχου Λευκάδας για αποδοχή των απορριμμάτων της ΛΕΥΚΑΔΑΣ από τώρα και μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ για 12 χρόνια.
            Μετά από πλήρη και ολοκληρωμένη  συζήτηση και διάλογο των δημοτών, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΟΜΟΦΩΝΑ   ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
          1ο.  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την έλλειψη ενημέρωσης επί του θέματος διαχείρισης και λειτουργίας του ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ και ειδικότερα την άνευ όρων και ανταλλαγμάτων αποδοχή και μεταφορά στο ΧΥΤΑ χιλιάδων τόνων απορριμμάτων του ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.
            2ο. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ κατηγορηματικά τη μεταφορά στο ΧΥΤΑ, οποιασδήποτε ποσότητας μη επεξεργασμένων απορριμμάτων τόσο της ΛΕΥΚΑΔΑΣ όσο και του ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
            3ο.  ΚΑΛΕΙ το Δημοτικό Συμβούλιο ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ να αποφασίσει ομόφωνα :
                        α. Υπέρ της πρότασης μεταφοράς στο ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ, της μικρότερης δυνατής ποσότητας υπολειμμάτων από την Μονάδα Επεξεργασίας ΑΓΡΙΝΙΟΥ, μετά τη κατασκευή και λειτουργία της.
                        β. Τη δημιουργία στο χώρο του ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ, Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και την πλήρη μετατροπή και λειτουργία του ΧΥΤΑ ως ΧΥΤΥ.

4. ΑΠΑΙΤΕΙ, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να ληφθούν από τώρα αυστηρά μέτρα ελέγχου της διακίνησης οχημάτων, απορριμματοφόρων, προσωπικού και υλικών, στο χώρο του ΧΥΤΑ για τον έλεγχο των ποσοτήτων και την απαγόρευση μεταφοράς τοξικών ή άλλων απαγορευμένων απορριμμάτων.
            Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αποφάσισε, επίσης ομόφωνα, να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ΧΥΤΑ και να επέμβει δυναμικά με μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπίσει την υγεία των δημοτών, την προστασία του περιβάλλοντος, του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου της περιοχής και να εξασφαλίσει συνθήκες υγιούς διαβίωσης, ανάπτυξης και συνθηκών εργασίας των κατοίκων της Παλαίρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου