14 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; (Μέρος Δεύτερο)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΛΥΣΕΙΣ για ΔΙΑΛΟΓΟ.
                             ΜΕΡΟΣ  ΔΕΥΤΕΡΟ
Σε τούτη τη  δύσκολη  ιστορική περίοδο της πατρίδας μας είναι αναγκαία η κατάθεση προτάσεων από όλους μας. Η διεξαγωγή ενός δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα , χωρίς κραυγές και ισοπεδωτικές λογικές είναι όρος επιβίωσης του έθνους μας κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μέσα από τούτη τη φιλόξενη  ενημερωτική ιστοσελίδα καταθέτουμε τις απόψεις μας , τις προτάσεις μας και τις λύσεις που προτείνουμε , ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Παρακαλώ  τον αναγνώστη να διαβάσει το πρώτο μέρος του άρθρο μου σε παλιότερη ανάρτηση της ιστοσελίδας. Σήμερα συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος του άρθρο μου.
Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά. Απαιτεί ανθρώπους με ήθος, ακεραιότητα, γνώσεις, παιδεία, ενημερωμένους για το γίγνεσθαι, με ανοιχτά μυαλά , με δημοκρατική πρακτική και κοινωνική ευαισθησία.
Η πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν, του εφικτού, του αποτελέσματος, της ρήξης, της ανατροπής και του αγώνα.

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική δεν είναι τρόπος με νομιμοφανείς  ή πολλές φορές με παράνομους τρόπους βιοπορισμού και πολλάκις πλουτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε να καθιερωθούν τα παρακάτω.

Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Να δικάζονται, αν χρειάζεται ,όπως όλοι οι ¨Έλληνες από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Την  καθιέρωση της απλής και γνήσιας αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος. Την κατάργηση της ενίσχυσης του πρώτου κόμματος με τις πενήντα έδρες. Την κατάργηση των βουλευτών επικρατείας.
Το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών σε 200 μονοεδρικές περιφέρειες πανελλαδικά. Δεν χρειάζονται 300 βουλευτές. Οι 200 είναι υπεραρκετοί.
Να επιτρέπεται η εκλογή μόνο δύο θητείες δια βίου σε όποιον επιθυμεί. Να μην επιτρέπεται η υποψηφιότητα σε συγγενή μέχρι δεύτερου βαθμού σε εν ενεργεία βουλευτή στην επόμενη εκλογή αλλά μετά την τετραετία. Έτσι γίνεται πράξη η ανανέωση.
Να καταργηθούν οι κάθε λογής σύμβουλοι που γεμίζουν τους ορόφους των υπουργείων ,χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα .
Η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, της σύνταξης των αιρετών είναι επιβεβλημένη και κοινωνικά δίκαιη. Βέβαια όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους να πληρώνει το κράτος τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές στα ταμεία της επαγγελματικής δραστηριότητας τους.

Η εξάντληση της τετραετίας είναι επιταγή του συντάγματος και επιβάλλεται να τηρείται. Η διεξαγωγή εθνικών , περιφερειακών , τοπικών δημοψηφισμάτων είναι έκφραση της Δημοκρατίας .

Να καταργηθούν οι απευθείας αναθέσεις και η κατάτμηση έργων και προμηθειών. Σε περίπτωση που γίνει διαπιστωμένα να γίνεται καταλογισμός  στους αιρετούς, στις επιτροπές παραλαβές αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνέργησαν.

Να επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση μόνο και αποκλειστικά σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας, πυρκαγιάς, τρομοκρατικής ενέργειας ή άλλη έκτακτη πραγματική ανάγκη.

Δήμευση της περιουσίας, κλείσιμο στη φυλακή σε όποιον καταχραστεί δημόσιο χρήμα.

Άμεση απόλυση , δήμευση περιουσίας και κλείσιμο σε φυλακή όποιον δημόσιο λειτουργό καταχραστεί δημόσιο χρήμα ή πάρει φακελάκι διαπιστωμένα.

Προσλήψεις να γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ . Να καταργηθούν οι προσλήψεις κάθε είδους πέραν του ανωτέρου.

Διαφάνεια, έλεγχος στη διαχείριση του Δημόσιου χρήματος.

Επιβράβευση στους σωστούς δημόσιους λειτουργούς και τιμωρία αν χρειασθεί στους επίορκους .

Παροχή πλήρους  σύνταξης σε όποιον έχει 35 χρόνια ασφάλιση ανεξαρτήτου ηλικίας. Να καταργηθούν αμέσως μερικές προκλητικές συνταξιοδοτήσεις που καθιερώθηκαν για συντεχνιακούς λόγους.

Καθιέρωση δίκαιου και αποτελεσματικού ενιαίου μισθολογίου σε όλο το Δημόσιο. Αξιολόγηση δίκαιη, όχι ως τιμωρία, αλλά με σκοπό τη βελτίωση του παραγόμενου έργου.

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν στο χώρο εργασίας να αφήνουν ,εκτός της αστυνομικής ταυτότητας , αν διαθέτουν τις άλλες ταυτότητες στο σπίτι τους.


                                                                                                                             (  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου