15 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Περιοδείες και ομιλίες σε πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας πραγματοποίησε η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Ο Νίκος Μωραΐτης υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ περιόδευσε στο Μοναστηράκι, Τρύφο,  Βόνιτσα και Κατούνα όπου παραβρέθηκε και ο Μιχάλης Κατσιγιάννης υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.




Στις ομιλίες τονίστηκε μεταξύ άλλων:
Τα μέτρα του νέου μνημονίου θα είναι το τέλος για τη μικρομεσαία αγροτιά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την εφαρμογή των μέτρων σε βάρος των αγροτών. Κάλεσε τους αγρότες «Να μην ξεγελαστούν απ' όλους αυτούς που συγκυβερνούν, ψηφίζουν, είναι υπέρ της ΕΕ, είναι με το κεφάλαιο και επιχειρούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα και φιλολαϊκοί. Από κοινού με το εργατικό - λαϊκό κίνημα οι αγρότες να καταδικάσουν την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρείται προκειμένου να περάσουν ευκολότερα τα αντιλαϊκά μέτρα
Αναφέρθηκε στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, που έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποχαρακτηρίζει τα βοσκοτόπια, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Όπως είπε, «αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο "άρμα της ΕΕ" των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».
Ο Νίκος Μωραΐτης, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται πως η αγροτική πολιτική είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε μια ΚΑΠ που τιμωρείσαι γιατί παράγεις, που επιδοτείσαι για να ξεριζώνεις δυναμικές καλλιέργειες ή για να θάβεις προϊόντα. Όλα αυτά, τόνισε, τα λένε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να βγάλουν λάδι την ΕΕ και να κρύψουν -κατά βάθος- ότι συμφωνούν με αυτή την αντιαγροτική πολιτική.
Έχουν όνομα τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ και ζητούν την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων, για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στις συντεταγμένες που αυτοί μαζί με την Ε.Ε. βάλανε μέσω των μνημονίων. Λέγονται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ.
Καμία εμπιστοσύνη στο κόμμα από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα "Λαϊκή Ενότητα" και στη συνεργασία του με παλιότερα αναχώματα - αποσχίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το "Σχέδιο Β". Μέχρι σήμερα έπαιξαν βασικό ρόλο στην εξαπάτηση αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου. Εδώ και 25 χρόνια δίνουν "αριστερό" άλλοθι στην πορεία ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, στην επίθεση στο σοσιαλισμό. Στήριξαν, από κυβερνητικές θέσεις, όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (συμφωνία 20ής Φλεβάρη, πρόταση Τσίπρα 47 σελίδων κ.λπ.). Δεν έβγαζαν άχνα όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι δεδομένη, όταν έδινε όρκους πίστης στον καπιταλισμό, στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, στα διάφορα φόρα του διεθνούς κεφαλαίου. Και σήμερα, εμφανίζονται ως "εξαπατημένοι".
Απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή
Μην της επιτρέψετε να ξανασηκώσει κεφάλι, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει και να συσκοτίσει τον εγκληματικό ναζιστικό της ρόλο. Πίσω από τις μεγαλοστομίες της κρύβονται η στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, οι συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα. Το σύνθημα της ΧΑ για την "εθνική παραγωγή" και την προτεραιότητα της πρωτογενούς παραγωγής -για να κολακέψει και προσεταιριστεί τους αγρότες- κρύβει ότι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας καταστρέφονται, εξαιτίας -πρώτ' απ' όλα- της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της αδύναμης και ανισόμετρης θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ. Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί "βελτίωση" της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν. Καλλιεργεί το μίσος προς τους άλλους λαούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Είναι το όργανο του "διαίρει και βασίλευε" των καπιταλιστών, όργανο διάσπασης της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού.

Κλείνοντας  κάλεσαν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, τονίζοντας ότι «είναι καιρός σε αυτές τις εκλογές να μην κάνετε άλλη μια άσφαιρη επιλογή κόμματος που σας υπόσχεται έξοδο από την οικονομική κρίση, παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και ανακατανομή εισοδήματος προς όφελος δήθεν του λαού. Στην πραγματικότητα θέλουν να κυβερνήσουν για λογαριασμό της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, των μονοπωλιακών ομίλων και της εξουσίας τους. Σήμερα σας καλούμε να σκεφτείτε και να επιλέξετε εκλογικά, με βάση και την πρόσφατη πείρα σας. Σας καλούμε να τοποθετηθείτε μαχητικά και τέτοια τοποθέτηση στις εκλογές είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ψήφος που θα δυναμώσει τη λαϊκή αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, σε κάθε αντιλαϊκό μονοκομματικό ή πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία κρατών. Όλη η ιστορική πορεία έχει δείξει ότι η αποτελεσματικότητα των αγώνων εξαρτάται κυρίως από το πόσο δυνατό είναι το ΚΚΕ παντού».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου