23 Σεπτεμβρίου 2015

Νέες δημοπρατήσεις για παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Δύο σημαντικά έργα δημοπρατούνται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα η «Συντήρηση της 33ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα από Διασταύρωση Ε.Ο. έως Πρόδρομο, έτους 2013-2014» με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και η «Διαγράμμιση Κεντρικών Οδών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, έτους 2014-2016», με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Τα παραπάνω έργα εξασφαλίζουν, το πρώτο προσβασιμότητα στην 33η επαρχιακή οδό στο αναφερόμενο τμήμα, ενώ το δεύτερο ασφαλέστερη κυκλοφορία εντός του επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας, με τη χρηματοδότηση για την κατασκευή τους να έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  
Στο φυσικό αντικείμενο της «Συντήρησης της 33ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα από Διασταύρωση Ε.Ο. έως Πρόδρομο, έτους 2013-2014» περιλαμβάνεται η κατασκευή τμήματος της 33ης επαρχιακής οδού στο συγκεκριμένο τμήμα όπου και θα εκτελεσθούν εργασίες καθαρισμού τάφρων, κατασκευής σωληνωτών οχετών, κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης (κάθετης και οριζόντιας) σε μήκος οδού ενός χιλιομέτρου περίπου.
Αντίστοιχα, στο φυσικό αντικείμενο της  «Διαγράμμισης Κεντρικών Οδών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, έτους 2014-2016» περιλαμβάνεται παρέμβαση στα οδικά τμήματα των Επαρχιακών Οδών της Αιτωλοακαρνανίας με την εκτέλεση εργασιών κοπής χόρτων και άρσης καταπτώσεων, επένδυσης τάφρων και κατασκευής σωληνωτών, καθώς και τάφρων και οχετών με επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα, κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτομίγματος μεταβλητού πάχους (όπου χρειάζεται και κατόπιν υπόδειξης της υπηρεσίας). Παράλληλα θα υπάρξει και διαγράμμιση του οδοστρώματος με παράλληλη τοποθέτηση πινακίδων και οριοδεικτών.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά σημειώνει: «Ειδικά οι παρεμβάσεις μας στο σύνολο του επαρχιακού μας δικτύου ήταν απαραίτητες και για την Π.Ε. προτεραιότητα. Οι τεχνικές μας υπηρεσίες προχωρούν γρήγορα σε εργασίες που θα κάνουν πιο σύγχρονη την εικόνα ενός τεράστιου αλλά και απαιτητικού οδικού δικτύου. Τα έργα γίνονται με μέριμνα για τους οδηγούς αλλά και με υποδομές που δεν θα υφίστανται ζημιές παρά μόνο από πολύ ακραία φαινόμενα. Παράλληλα προχωρούμε σε συντηρήσεις δρόμων κατά τόπους με ταυτόχρονες καίριες παρεμβάσεις και θέλω να ευχαριστήσω όσους δουλεύουν σκληρά για να είμαστε ταχείς και αποτελεσματικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου